Dismissible Notices Handler Error: The library can not be used because your version of PHP is too old. You need version 5.5 at least.
WP Review Me Error: The library can not be used because your version of PHP is too old. You need version 5.5 at least.
Joka päivä on kahvipäivä http://kahvilapaiva.fi Kahvi on oikea terveysjuoma Mon, 02 Jul 2018 08:36:16 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 137190006 ​Laadukasta pikakahvia yksittäispakkauksissa http://kahvilapaiva.fi/%e2%80%8blaadukasta-pikakahvia-yksittaispakkauksissa/ Wed, 27 Jun 2018 18:58:32 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=127

Kunnon kahvia nopeasti ja helposti, heti kun sitä tarvitsee. Löfbergsin uutuustuote Löfbergs Instant Sticks on käteviin yksittäispakkauksiin pakattua pikakahvia. Täydellinen hotelleihin, toimistoihin, yhdistyksille ja muihin paikkoihin, joissa nopeus ja helppous ovat tärkeitä.

Pehmeässä, tasapainoisessa ja täyteläisessä Löfbergs Instant Sticks -kahvissa on hedelmäisiä aromeja sekä mieto jälkimaku. Kahvi on luomulaatuista Reilun kaupan kahvia, joka on valmistettu kokonaan Etelä- ja Keski-Amerikasta peräisin olevista arabica-pavuista.

Kukin yksittäispakkaus painaa 2 grammaa, ja niitä myydään 500 kappaleen erissä.

Löfbergsin kahvipaahtimo on vuonna 1906 perustettu ruotsalainen perheyritys. Yrityksen palveluksessa on nykyään 340 kahvin ystävää Pohjois-Euroopassa ja Kanadassa. Yhteistä meille on intohimo hyvään kahviin, trendien seuraamiseen ja kestävän kehityksen tukemiseen. Liikevaihtomme on 1,9 miljardia Ruotsin kruunua, ja olemme yksi maailman suurimmista luomukahvin ja Reilun kaupan kahvin ostajista. Löfbergs on osa Löfbergs Coffee Groupia, joka omistaa myös tavaramerkit Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs ja SuperBonobo. www.lofbergs.fi

]]>
127
​Löfbergsille kansainvälinen kumppanuussopimus http://kahvilapaiva.fi/%e2%80%8blofbergsille-kansainvalinen-kumppanuussopimus/ Tue, 26 Jun 2018 06:16:08 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=121 Löfbergsin kahvipaahtimosta tulee kahden Euroopan arvostetuimman kahvitapahtuman virallinen kumppani. Sopimus kestää kolme vuotta ja kattaa UK Coffee Leader Summit -tapahtuman Lontoossa sekä The European Coffee Symposium -tapahtuman, joka järjestetään vuonna 2018 Milanossa. Tapahtumat järjestää Allegra.

-Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda suhteita, jotka ovat tärkeitä kansainvälisen laajentumisemme kannalta, sanoo Löfbergsin toimitusjohtaja Lars Appelqvist.

Ruotsalainen Löfbergs perustettiin vuonna 1906, ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista perheomisteisista kahvipaahtimoista. Viime vuosikymmenen aikana yritys on kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Tällä hetkellä Löfbergs myy kahvia noin kymmenellä markkinalla. Myynti keskittyy erityisesti Eurooppaan ja Kanadaan. Neljä kymmenestä kahvikupillisesta myydään Ruotsin ulkopuolella.

Alansa johtaja
Lontoossa pidettävä UK Coffee Leader Summit sekä European Coffee Symposium keräävät yhteen lähes tuhat päätöksentekijää Out of Home -alalta, eli hotelli-, ravintola- kahvila- ja palvelualalta.

-Olemme tämän alan johtava toimija Ruotsissa, ja meillä on hyvät mahdollisuudet laajentaa myös muille markkinoille, esimerkiksi Isoon-Britanniaan, jossa olemme jo päässeet kasvuun, kertoo Lars Appelqvist.

Löfbergs nostaa tapahtumissa esille laajaa kahvivalikoimaansa sekä kasvavaa kylmien kahvijuomien valikoimaansa, johon kuuluvat ICE‑, Cold Brew‑ ja Caffeine Water ‑tuotteet.

]]>
121
Kahvilapäivä 2018 osallistujat http://kahvilapaiva.fi/kahvilapaiva-2018-osallistujat/ Wed, 30 May 2018 18:24:51 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=117 Lohjan tämän vuoden kahvilapäivän osallistujat.

Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula
avaa viidennen Kahvilapäivän vieton
Lohjan torilla klo 9.00.
Mukana Virkkalan torvisoittokunta.

]]>
117
Ensi viikon torstaina (7.6.) Kahvilapäivä http://kahvilapaiva.fi/ensi-viikon-torstaina-7-6-kahvilapaiva/ Wed, 30 May 2018 18:14:31 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=114 St.Honoressa Lohjan keskustassa tapahtuu.

]]>
114
LOHJAN KAHVILAPÄIVÄÄ VIETETÄÄN TÄNÄ VUONNA 7.6.2018 http://kahvilapaiva.fi/lohjan-kahvilapaivaa-vietetaan-tana-vuonna-7-6-2018/ Tue, 29 May 2018 03:37:30 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=111 Ainutlaatuinen kahviloiden yhteistapahtuma järjestetään jo viidennen kerran

Lohjalla järjestetään Suomen mittakaavassa mielenkiintoinen kahvilapäivä kesäkuun alussa torstaina 7.6.2018.  Kahvilapäivä tapahtuma järjestään nyt jo viidennen kerran. Lohjalta löytyy kaikkiaan lähes 30 kahvilaa, mikä on 48 000 asukkaan kaupungille paljon. Kahvilapäivä on ainutlaatuinen, sillä tiedossa ei ole vastaavaa kahvilapäivän tapahtumaa Suomesta. Kahvilapäivän tapahtumassa on tänä vuonna mukana 14 kahvilaa ja tapahtuman kummina toimii kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Maailmanlaajuisesti Suomen vahva kahvikulttuuri ja asema kahvinjuonnin kärkimaana on säilynyt.  Suomalaiset kuluttavat kahvia noin 160 litraa asukasta kohti, eli noin 10 kg per asukas. Kahvin kulutus on pienen notkahduksen jälkeen jälleen vakiintunut. (Lähde: Suomen kahvi- ja paahtimoyhdistys). Kahvilapäivän tavoitteena on tuoda suomalaista kahvilakulttuuria tunnetuksi ja elävöittää kotikaupungin katukuvaa houkuttelevalla kahvilatarjonnalla.

Kahvilapäivän ohjelmaan on luvassa kahvinjuonnin ja konditoriatuotteiden herkuttelun lisäksi mm. musiikki- ja tanssi- ja teatteriesityksiä.  Jokainen kahvila järjestää omaa ohjelmaansa ja parhaiten kahvilakohtaiset ohjelmat löytyvät kahvilapäivän fb- sivuja seuraamalla tai suoraan kahviloista. Ohjelmat vaihtelevat kahviloittain.

Kahvilapäivän avaus järjestetään Lohjan torilla 7.6. klo 9. Avaajana toimii kahvilapäivän kummi, kaupunginjohtaja Mika Sivula. Tilaisuudessa esiintyy myös Virkkalan torvisoittokunta.

 

Lisätietoja kahvilapäivästä

Café Lauri, Jukka Turunen, p. 0400-808 308, Kauppakatu 16, Lohja

Kaffela, Riikka Ventelä, p 044 244 0961, Kauppatori, Lohja

Kahvilapäivän omat yhteinen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/kahvilapaivalohja/

Kahvilapäivässä ovat mukana:

Cafe Aurlahti, https://www.facebook.com/aurlahti/

Cafe Lauri, www.cafelauri.fi

Carnevale Coffee Roastery, https://carnevalecoffeeroastery.fi/

Hilman Herkku, https://www.facebook.com/pages/biz/restaurant/Hilman-Herkku-562519630558046/

Torikahvila Kaffela, https://www.facebook.com/torikaffela/

Kahvila Mimosa, https://www.facebook.com/CafeBakeryMimosa/

Kahvilakioski Synnerberg, https://www.facebook.com/Kioski.Synnerberg/

Konditoria Pink Lemon, https://pinklemon.fi/

Lohjan Kaljaasi lauttaravintola, http://kaljaasilauttaravintola.fi/

Lohjan torin Pingviini jäätelökioski https://www.facebook.com/lohjanpingviinijaatelokioski/

Siilo Cafe & Catering, https://www.facebook.com/siilocafe/

St Honore, http://www.sthonore.fi/

Tuuheikko, https://tuuheikko.fi/

Vivamon kahvila, www.vivamo.fi

]]>
111
Kahvilapäivä järjestetään Lohjalla jo viidettä kertaa http://kahvilapaiva.fi/kahvilapaiva-jarjestetaan-lohjalla-jo-viidetta-kertaa/ Mon, 07 May 2018 16:54:14 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=91 Lohjalla vietetään jälleen kahvilapäivää kesäkuun ensimmäinen torstai eli 7.6. Tänä vuonna tapahtumalla on ensimmäinen juhlavuosi, kahvilapäivä järjestetään nyt viidennen kerran. Lohjan Kahvilapäivä on ainutlaatuinen tapahtuma, sillä tiedossa ei ole vastaavaa tapahtumaa koko Suomessa. Kahvilapäivänä lähes kaikissa Lohjan kahviloissa tapahtuu erikoista, on tarjouksia, erikoistuotteita, ohjelmaa. Lisätietoja lähiaikoina.

]]>
91
Uteliaan maailma on täynnä uusia makuja (Paulig) http://kahvilapaiva.fi/uteliaan-maailma-on-taynna-uusia-makuja-paulig/ Mon, 16 Oct 2017 07:18:44 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=29 Presidentti Kahvi

Todellinen klassikkosekoitus, jonka charmi syntyy sen vivahteikkuudesta. Vaalea paahto tuo esiin Väli-Amerikan, Kenian ja Etiopian parhaiden kahvilaatujen omaleimaiset piirteet. Marjaisa maku ja raikas hapokkuus antavat kahville juuri sopivan ripauksen hienostuneisuutta.

Presidentti Tumma Paahto

Täyteläinen kahvisekoitus, joka vetää jatkuvasti uusia ystäviä puoleensa. Harmonisen ja lempeän sekoituksen salaisuus on tummassa paahdossa ja tarkkaan valituissa kenialaisissa ja eteläamerikkalaisissa pavuissa. Suklaaseen vivahtavan nautinnon viimeistelee pitkään viipyvä pehmeä jälkimaku, joka tekee tästä kahvista hetkesi arvoisen.

Presidentti Gold Label

Rikkaan aromikas vaaleapaahtoinen kahvisekoitus, jossa maistuvat erityisesti Papua-Uuden-Guinean ja Etiopian käsin poimittujen papujen raikkaan hedelmäiset vivahteet. Vaalea paahto tuo esiin tämän makuelämyksen hienoimmat aromit, nostaen kahvihetkesi arjen yläpuolelle.

Presidentti Black Label

Kesyttämätön, tumma kahvisekoitus, jonka pitkään viipyvässä maussa korostuvat Kenian, Etiopian ja Papua-Uuden-Guinean voimakasluonteiset Arabica-kahvilaadut. Tämän luonteikkaan kahvielämyksen viimeistelee erittäin tumma paahto. Kun maku ratkaisee, tämä luonteikas kahvi ei selityksiä kaipaa.

Presidentti Origin Blend Indonesia

Intensiivinen ja lumoavan omaperäinen sekoitus parhaista Indonesian ja Etelä-Amerikan kahvilaaduista. Erityisesti Indonesian jyrkillä vuorenrinteillä kasvaneet pavut tuovat kahvin makumaailmaan villiä marjaisuutta, mehevää hedelmäisyyttä ja mausteisia vivahteita. Perinteinen indonesialainen papujen käsittelyprosessi korostaa tämän voimakasluonteisen kahvin täyteläistä suutuntumaa.

Presidentti Origin Blend Colombia

Raikkaan hapokas ja täyteläinen kahvisekoitus kiinnostavimmista eteläamerikkalaisista kahvilaaduista. Tunnusomaisen pähkinäisen makuvivahteensa tämä kahvi saa majesteetillisten Andien kupeessa jopa 2000 metrin korkeudessa kasvaneista kolumbialaisista pavuista. Vuoriston karut olosuhteet sekä kuuman päivän ja viileän yön vaihtelut kypsyttävät pavut hitaasti antaen niille uniikin luonteen

Presidentti Origin Blend Tanzania

Tasapainoisen hapokas ja ryhdikäs sekoitus parhaista afrikkalaisista ja väliamerikkalaisista kahvilaaduista. Afrikan perinteisen kahvimaan Tansanian syvän tummanpunaisessa ja ravinteikkaassa maaperässä, korkeilla rinteillä kasvaneet pavut antavat marjaisan maun tälle vivahteikkaalle kahville. Kokonaisuuden viimeistelevät väliamerikkalaiset pavut ja juuri sopiva paahtoaste tumman ja vaalean välimaastossa.

Presidentti Origin Blend Papua New Guinea

Yllätyksellinen ja kiinnostava makunautinto. Papua-Uuden-Guinean tuliperäinen maaperä antaa siellä kasvaneille pavuille hedelmäisen makean, vivahteikkaan ja rikkaan makumaailman. Tätä tummapaahtoista sekoitusta täydentävät huolella valitut eteläamerikkalaiset pavut.

Special Blend 2017

Presidentti Special Blend on uusin vuosikertakahvimme. Yhdistelmä parhaita indonesialaisia ja eteläamerikkalaisia papuja luo uniikin kahvielämyksen, jota voisi parhaiten kuvailla villiksi. Tämän sekoituksen  salaisuus ovat korkealla vuoristossa hitaasti kypsyneet Pohjois-Sumatran pavut, jotka on käsin poimittu ja lajiteltu triple picked -menetelmällä. Anna kahvinautinnon viedä sinut mennessään ja lumoudu mausta, jossa tunnistat metsämarjojen ja kypsän viikunan vivahteita.

Special Blend 2016

Presidentti Special Blend 2016 on tämän vuoden vuosikertakahvi, jonka makua hallitsevat Miramonten perhetilan hedelmäisen raikkaat Catuai-pavut. Ne kasvavat Costa Rican tuliperäisessä maassa – runsaan sateen ja vuoristoisen ilmaston ympäröiminä. Tämä ainutlaatuinen erikoissekoitus erottuu maullaan ja kruunaa haluamasi hetken.

Special Blend 2015

Hedelmäinen ja vivahteikas. Vaalea paahto, paahtoaste 2. Lempeän trooppinen ilmasto ja tuliperäisen maaperän mineraalit tuovat makuun punaisten marjojen ja kypsien aprikoosien aromikkuutta. 100% arabica-pavuista paahdetun erikoissekoituksen makupariksi sointuu esimerkiksi kuohkea kermakakku pistaasipähkinöillä ja persimon-hedelmällä.

Special Blend 2014

Makean marjaisa ja hapokas. Vaalea paahto. Kukkamaista eleganssia makuun tuo Etiopian Sidamo-pavut. 100 % arabica-pavuista paahdetun erikoissekoituksen makupariksi sointuu esimerkiksi vaaleapohjainen kääretorttu runsaalla kermavaahdolla ja pensasmustikoilla.

Special Blend 2013

Rikas ja jäljittelemätön aromi. Klassinen vaalea paahto. Maun viimeistelevät runsasarominen Kenya ja eksoottinen Etiopian Mocca. Hienoimmista arabica-kahvilaaduista tehdyn kahvin makupariksi sopii täyteläinen kermakakku.

Special Blend 2012

Tummaksi paahdettu samettisen pehmeä ja suklainen nautinto, jonka kruunaavat korkealla kasvaneet Kenya-pavut. Pitkään viipyvä aromi sointuu kauniisti juustokakun täyteläisiin makuihin.

]]>
29
Näin yleisimmät kahvilaadut eroavat toisistaan (mtv.fi) http://kahvilapaiva.fi/nain-yleisimmat-kahvilaadut-eroavat-toisistaan-mtv-fi/ Mon, 16 Oct 2017 07:16:13 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=27 https://www.mtv.fi/teemasivut/kahvilla/ajankohtaista/artikkeli/nain-yleisimmat-kahvilaadut-eroavat-toisistaan/4394782#gs.a_xyJV4

Eri kahvilaadut maistuvat usein erilaisilta siksi, että kahvit on valmistettu erilaisista pavuista. Mutta kuinka eri kahvipavut eroavat toisistaan?

Kaupallisesti kaikkein merkittävimmät kahvilajit ovat arabica ja robusta, ja näistä pavuista valmistetut kahvijuomat eroavat toisistaan sekä ainesosiensa että makunsa puolesta. Petri Niemisen ja Terho Puustisen teos Kahvi – suuri suomalainen intohimo -kirja kertoo näiden myös nimillä arabiankahvi ja kongonkahvi kutsuttujen kahvilajien hallitsevan ylivoimaisesti koko kahvintuotantoa.

Näin arabican ja robustan kahvipavut eroavat toisistaan:

prosenttia pavuista Arabica Robusta
Hiilihydraatteja 59 61
Rasvoja 16 11
Klorogeenihappoja 7 10
Aminohappoja 10 10
Mineraaleja 4 4
Alifaattisia happoja 2 2
Kofeiinia 1 2
Trikonelliinia 1 1

Lähde: Petri Nieminen ja Terho Puustinen: Kahvi – suuri suomalainen intohimo, Tammi 2014

]]>
27
Parempaa suodatinkahvia http://kahvilapaiva.fi/parempaa-suodatinkahvia/ Mon, 16 Oct 2017 07:14:09 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=24 Alkuperäinen juttu:  https://www.crema.fi/fi/info/guides/better-drip-coffee

Parempaa suodatinkahvia

Vaikka kahvin valmistaminen suodatinmenetelmällä on kaikille tuttua, voit helposti saada parempaa kahvia kiinnittämällä huomiota muutamaan perusasiaan. Olemme keränneet tälle sivulle vinkkejä joilla pääset parhaaseen lopputulokseen.

Oli keitin mikä tahansa, tärkeintä makuun vaikuttavia tekijöitä ovat kahvin tuoreus, veden raikkaus ja keittimen puhtaus.

Kahvin tuoreus

Kahvipaketin avaamisen jälkeen kahvi tulisi käyttää viikon sisällä, sillä paahdettu kahvi menettää nopeasti makua tultuaan kontaktiin ilman kanssa. Säilytä siis kahvisi kuivassa ja viileässä, tiiviisti pakattuna erillään muista aromeista. Parasta kahvia saat jauhamalla itse tarvittavan määrän tuoreista pavuista.

Keittimen puhtaus

Kahvin valmistuksessa kahvista irtoaa rasvaa, ja veden mukana keittimeen tulee kalkkia ja muita epäpuhtauksia. Pidä keittimesi osat puhtaina, niin kahvisi maistuu paremmalta.

Vettä ei kannata kaataa keittimeen käyttäen sen omaa kannua, ellei kannua ole tiskattu kunnolla. Kahvinjäämiä tarttuu kannuun ja ne päätyvät muuten keittimen sisään. Näitä rasvoja kertyy nopeasti niin paljon että ne pilaavat kahvin maun.

Oikea määrä kahvia ja vettä

Sopiva suhde suodatinkahville on noin 6 grammaa kahvia per desilitra vettä. Yksi kahvimitta on yleensä melko lähellä 6 grammaa, ja keittimen vesisäiliössä olevat mitat ovat yleensä desilitroina. Kannattaa kuitenkin tarkistaa oikeat mitat.

Jos käytät vähemmän kahvia suhteessa veteen, tulee kahvista kitkerää. Yleinen luulo on että kitkerän makuinen kahvi on vahvaa, kun asia on useimmiten päinvastainen.

Oikea lämpötila

Kahvinkeittimen tulee suodattaa kahvi oikeassa lämpötilassa. Jos lämpötila on liian alhainen, kahvin aromit eivät irtoa tarpeeksi tehokkaasti. Liian kuuma vesi taas tekee kahvista hyvin kitkerää. Optimaalinen lämpötila on 92-98°C.

Tarjoile heti

Toisin kuin viinit, kahvi ei parane vanhetessaan. Tarjoile siis musta juoma heti keittämisen jälkeen. Kahvin ei tulisi seisoa keittimen lämpölevyllä 30 minuuttia pidempään. Termoskannussa kahvi säilyy pari tuntia. Sekoita kahvi ennen tarjoilua, jolloin pohjalle jäävä vahvempi kahvi sekoittuu pinnalla olevaan laimeampaan kahviin.

Keittimen laatu

Maun kannalta keittimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat oikea keittolämpötila ja puhdistettavuus. Tasainen 92-98°C veden lämpötila keitettäessä varmistaa että kahvista saadaan irti parhaat maut. Keittimen osien tulisi olla helposti irroitettavia ja puhdistettavia, jolloin keittimen puhtaanapidosta jaksaa myös huolehtia.

]]>
24
Lohjan kahvilapäivä http://kahvilapaiva.fi/lohjan-kahvilapaiva/ http://kahvilapaiva.fi/lohjan-kahvilapaiva/#respond Mon, 16 Oct 2017 06:46:41 +0000 http://kahvilapaiva.fi/?p=7 Tapahtuman ajankohta: 8.6.2017 – 8.6.2017

Lohjan kahvilapäivä on ainutlaatuinen kahviloiden yhteistapahtuma. Kahvilapäivänä kahviloissa on erilaista ohjelmaa ja kahvilapäivän tarjouksia sekä erikoisuuksia. Tänä vuonna kahvilapäivässä on mukana ennätykselliset 19 kahvilaa eri puolilta Lohjaa.

Kahviloiden ohjelmaa on esillä mm. Kahvilapäivän Facebook sivulla facebook.com/kahvilapaivalohja

Lisätietoja kahvilapäivästä

Café Lauri, Jukka Turunen, p. 0400-808 308, Kauppakatu 16, Lohja

Kaffela, Riikka Ventelä, p 044 244 0961, Kauppatori, Lohja

Kahvilapäivän omat Facebook-sivut: facebook.com/kahvilapaivalohja

Kahvilapäivässä ovat tänä vuonna mukana mm: Awake Cafe, Cafe Lauri, St. Honorè, Kaffela, Kahvitupa Nina-Maria, Kahvila Kampus, Presso, Hilman herkku, Carnevale Coffee Roastery, Kahvila Mimosa, Cafe Aurlahti, Kioski Synnerberg, Kirppiskahvila Muru, Konditoria Pink Lemon, Lakeside Cafe, Lohjan Kaljaasi Lauttaravintola, Siilo Cafe & Catering, Vivamo ja Tuuheikko.

Tapahtumapaikka: Lohjan eri kahviloissa

]]>
http://kahvilapaiva.fi/lohjan-kahvilapaiva/feed/ 0 7