010-3274230 Vihdinkatu 6, 2.krs, 08100 LOHJA

IBM yhdistää kahvin viljelijän ja ostajan

Tiedot kahvin kulkemasta matkasta ovat hyvinkin pirstaleisia. Kahvin ystävä voi nyt jäljittää ostamansa kahvin alkuperän Thank My Farmer -sovelluksella aina viljelijään saakka. Lohkoketjuteknologia toimii avaimena jäljitettävyyteen. LAS VEGAS, NEV – 15.1.2020: Kahvia nautitaan maailmalla yli puoli biljoonaa kuppia vuodessa. Kuluttajat ovat yhä tarkempia juomansa kahvin alkuperästä ja he ostaisivat mieluiten kestävän viljelyn periaatteita noudattaen kasvatettua ja vastuullisesti tuotettua kahvia. Kahvin tuotantoketjun jäljittävät sertifiointijärjestelmät…

Lue lisää ›

Linkosuon Kahvila Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Linkosuon Kahvila Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja Kimmo Nurmi ovat sopineet, että Nurmi jättää tehtävänsä. – Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty. Uuden henkilön nimittämiseen saakka kahvilayhtiön toimitusjohtajana toimii Linkosuon Leipomo Oy:n toimitusjohtaja Timo Jänne, kertoo Linkosuo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Tammela. Kahviloiden kehittäminen jatkuu Linkosuo jatkaa kahvilatoimintojen laajentamista keskeisille kauppapaikoille sekä toimistokeskittymiin. Vuodenvaihteessa Linkosuo avasi Tampereen uuteen keskustakampukseen Technopolis Asemakeskukseen…

Lue lisää ›

Nestlé julkisti uuden Starbucks-tuotevalikoimansa

Nestlé on julkistanut uuden, kansainvälisen Starbucks-tuotevalikoimansa. Valikoimaan kuuluu 24 tuotetta kahvipavuista valmiiksi jauhettuun kahviin. Mukana on myös Starbucks-kahvikapseleita. Ne on kehitetty Nestlén ainutlaatuista Nespresso- ja Nescafé Dolce Gusto -teknologiaa hyödyntäen. Nämä tuotteet saapuvat myymälöihin ja verkkokauppoihin lähipäivinä Yhdysvalloissa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Lähi-idässä. Tässä vaiheessa tuotteita ei tule vielä Suomeen. Nestlé ja Starbucks solmivat yhteistyösopimuksen vuoden 2018 elokuussa. Kyseessä…

Lue lisää ›

UniCafe uudisti kahvinsa vastuullisuus ja maku edellä

UniCafeissa on juotu Reilun kaupan kahvia vuodesta 1999 ja kaikissa Helsingin yliopiston tilaisuuksissa sitä on tarjottu jo yli viiden vuoden ajan. Kahviuudistuksen myötä kaikki UniCafeiden suodatinkahvi tulee olemaan Reilun kaupan tummapaahtoista luomukahvia. Samat vastuullisuuskriteerit täyttyvät myös UniCafen kahviloiden erikoiskahveissa käytettävässä uudessa espressolaadussa. Kun UniCafen suodatinkahvia lähdettiin asiakkaiden toiveiden pohjalta uusimaan, lähtökohtana oli, että uuden kahvin tulisi olla Reilu kauppa…

Lue lisää ›

Kahvimukin valinta

Kahvimukin tärkein ominaisuus on se, että juoma pysyy mukissa tietenkin se, että mukista voidaan juoda. Mikäli mukissa on myös kahva, on juominen helpompaa. Kahvimukeja on lukemattomia malleja, värejä ja muotoja sekä erilaisia tarkoituksia varten. Espressokuppi on pieni ja kaunis ja suurimpia mukeja ovat kahvin suurkuluttajien puolta litraa lähenevät isot kupit. Monilla on oma suosikkimukinsa, ja vain lempimukista kahvi maistuu…

Lue lisää ›

​Löfbergsin kestävyystyön edistyminen 2018/2019

Löfbergs laati ensimmäisen ympäristöohjelmansa jo vuonna 1992, mistä lähtien yhtiöllä on ollut käytössään konkreettiset tavoitteet ja toimet kestävän kehityksen edistämiseksi sekä viljelymaissa että kotimarkkinoilla. Löfbergs julkaisee nyt edellisen toimintavuoden kestävyysraporttinsa. – Vahvuutemme on aina ollut se, että pyrimme saamaan asioita aikaiseksi. Tehtävälistallamme on nyt lähes 300 toimenpidettä, joilla autetaan sekä ihmisiä että ympäristöä, Löfbergsin laatu- ja kestävyysjohtaja Eva Eriksson…

Lue lisää ›

Kahvilajit ja eri jauhatukset

Jokainen kahvisato maistuu erilaiselta. Makuun vaikuttavat niin kasvuilmasto, maaperä kuin kahvipapujen käsittelytapakin. Samalla kasvualueella kasvaneilla kahvipavuilla on juuri sille alueelle ominaiset vivahteensa. Kahvivuodet eivät suinkaan ole samanlaisia aina, vaan joka vuosilla on niilläkin omat piirteensä. Osa vuosista voi olla erityisen onnistuneita, ja toiset taas huonoja. Kahvi vaatii kasvaakseen trooppista lämpöä. Lisäksi vaaditaan runsaita sateita. Kasvupaikka on usein korkealla, usein…

Lue lisää ›

Yli 150 miljoonaa kupillista kahvia viemäristä alas: Kahvihävikki on todellinen ongelma suomalaisissa kotitalouksissa

Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa, mutta kolikon kääntöpuolena on, että kahvia menee myös runsaasti hukkaan. Ruotsalainen kahvipaahtimo Löfbergs on aiemmin tutkinut kahvihävikkiä Ruotsissa, ja halusi selvittää mikä hävikin taso on suomalaisissa kotitalouksissa ja työpaikoissa. Yritys teetti tutkimuksen kahvihävikistä Suomessa – ja luvut ovat shokeeraavia. – Tutkimus vahvistaa sen mitä odotimmekin, mutta silti kahvihävikin määrä on todellinen silmienavaaja, Löfbergsin toimitusjohtaja…

Lue lisää ›

Anna Puun tulkitsema uudelleensovitus juhlistaa Juhla Mokka -kahvin pitkää tarinaa

Suomen suosituin kahvi Juhla Mokka täyttää tänä syksynä 90 vuotta. Vuosikymmenten vieriessä suosikkikahvi on esitellyt mainonnassaan yli 50 eri alojen kädentaitajaa, jotka tekevät työnsä tunteella ja taidolla. Ajatus oman elämän tekijöistä on vahvasti läsnä myös Juhla Mokka -kahvin 90-vuotiskampanjassa, joka kunnioittaa ja kannustaa kaikkia tekijöitä. Mainosfilmi sekä Anna Puun, Jukka Immosen ja Eppu Kososen sovittama, ensimmäisen kerran nyt myös…

Lue lisää ›

Löfbergs puolitti ympäristövaikutuksensa

Löfbergsin tavoitteena oli vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjään 40 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Tämä tavoite on nyt saavutettu. Kahvipaahtimossa tehdään vähemmän lentomatkoja ja lisätään biopolttoaineen osuutta, mikä on auttanut Löfbergsiä vähentämään päästöjään 50 prosentilla tuotettua kahvitonnia kohti lähtövuoteen 2005 verrattuna. – Tämä saavutus osoittaa selvästi, miten tärkeää on määritellä kestävyystyölle konkreettiset tavoitteet. Karlstadin paahtimomme kuuluu nykyisin Euroopan tehokkaimpiin, ja sen hiilidioksidipäästöt…

Lue lisää ›