​Löfbergs luopuu asteittain fossiilipohjaisen muovin käytöstä

Löfbergs lopetti 25 vuotta sitten alumiinin käytön kahvipakkauksissa ensimmäisenä Euroopassa. Nyt perheomisteinen kahvipaahtimo siirtyy pakkaustensa ympäristöystävällisyydessä seuraavalle tasolle: Löfbergs aloittaa syksyllä fossiilipohjaisen muovin korvaamisen kasvipohjaisella vaihtoehdolla, vihreällä polyeteenillä.

– Käyttämällä vihreää polyeteeniä voimme pienentää pakkausten ilmastovaikutuksia ensimmäisessä vaiheessa jopa 34 prosenttia. Tämä on tärkeä askel kohti tavoitettamme siirtyä käyttämään pakkauksissamme ainoastaan kierrätettyjä tai uusiutuvia materiaaleja, kertoo Löfbergin kestävyysjohtaja Eva Eriksson.

Ilmastomyönteisemmät pakkaukset

Vuoden ajan jatkuneen tuotekehityksen ja testiajojen jälkeen Löfbergs on ryhtynyt tositoimiin. Tuotanto on jo käynnissä, ja ensimmäiset uutta materiaalia sisältävät pakkaukset on saatu päivittäistavarakauppoihin.

Uusissa ilmastomyönteisemmissä pakkauksissa osa fossiilipohjaisesta muovista on korvattu sokerintuotannon sivutuotteista valmistetulla muovilla. Materiaali on kierrätettävää, ja sillä on samat suojaavat ominaisuudet kuin fossiilipohjaisella muovilla – mikä onkin tärkeää, sillä kahvi on herkkä valolle ja hapelle.

– Fossiilipohjaisten muovien käytöstä ei voida luopua vielä kokonaan. Syynä tähän ovat tuotantotekniset haasteet ja se, ettei kaikille pakkauskerroksille ole vielä kehitetty kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Etsimme kuitenkin ratkaisuja yhteistyössä toimittajiemme kanssa, Eva Eriksson kertoo.

– Tarkoituksena on, että vuoteen 2020 mennessä kaikki pakkauksemme kaikkialla maailmassa sisältävät uusiutuvista raaka-aineista valmistettua muovia ja että vuoteen 2030 mennessä olemme siirtyneet kokonaan kierrätettyjen tai uusiutuvien materiaalien käyttöön.

Pakkausten edelläkävijä

Löfbergs tukee kestävää kehitystä kautta koko arvoketjun pavuista kahvikupilliseen asti. Suuri osa työstä tehdään viljelymaissa, joissa kahvin ilmastovaikutukset ovat suurimmat. Kestävää kehitystä edistetään kuitenkin myös Pohjolassa, ja täällä kohteena ovat etenkin pakkaukset.

Löfbergs toi 25 vuotta sitten alumiinittomat kahvipakkaukset markkinoille ensimmäisenä Euroopassa. Vuonna 2015 Löfbergs lanseerasi kierrätettävään kartonkipakkaukseen pakatun jääkahvin, vuonna 2016 puolestaan kasvipohjaiset kapselit Nespresso®-järjestelmään*. Nyt Löfbergs ottaa siis seuraavan askeleen ja aloittaa fossiilipohjaisen muovin korvaamisen.

– Panostamme jatkossakin vahvasti mahdollisimman ympäristö- ja ilmastoystävällisten pakkausten kehittämiseen. Monet muutkin alan toimijat ovat lähteneet mukaan. Se on ilman muuta hienoa. Haluamme olla eturintamassa kehittämässä ilmastomyönteisiä ratkaisuja, mutta peränpitäjiksi emme halua jäädä, toteaa Eva Eriksson.

*Nespresso® on kolmannen osapuolen rekisteröity tavaramerkki, joka ei millään tavoin liity AB Anders Löfbergiin.

Löfbergsin kahvipaahtimo on vuonna 1906 perustettu ruotsalainen perheyritys. Yrityksen palveluksessa on nykyään 340 kahvin ystävää Pohjois-Euroopassa ja Kanadassa. Yhteistä meille on intohimo hyvään kahviin, trendien seuraamiseen ja kestävän kehityksen tukemiseen. Liikevaihtomme on 1,9 miljardia Ruotsin kruunua, ja olemme yksi maailman suurimmista luomukahvin ja Reilun kaupan kahvin ostajista. Löfbergs on osa Löfbergs Coffee Groupia, joka omistaa myös tavaramerkit Peter Larsen Kaffe, Percol, Green Cup, Kobbs ja SuperBonobo. www.lofbergs.fi