Lohjan kaupunki saa oman kahvin

Lohjan kaupunki toteuttaa yhteistyössä lohjalaisen kahvipaahtimon Cafetoria Roasteryn kanssa Lohja- kahvin. Lohja-kahvi toimii niin matkamuistona kuin liikelahjana. Kahvia voi jatkossa ostaa Lohjan matkailupalvelukeskuksesta, Laurinkatu 50. Kahvin on tarkoitus tulla myyntiin jo tämän kesän aikana. Lohja-kahvi idea syntyi siitä, että Lohja on erikoisen laadukas kahvilakaupunki laajan ja laadukkaan kahvilatarjontansa myötä. Lohjalla sijaitsee myös kaksi omaa kahvipaahtimoa. Kahvilayrittäjät ovat kehittäneet Lohjalle oman kahvilatapahtuman, Kahvilapäivän. Kahvilapäivää vietetään kerran vuodessa, kesäkuun alussa ja tänä vuonna kahvilapäivä on 6.6.2019. Lohja, jos mikä, ansaitsee myös ihan oman kahvin.

Millainen sinun mielestäni pitäisi olla Lohja-kahvin aromi? Onko Lohja-kahvi tumma- vai vaaleapaahto? Löytyykö kahvin aromeista kenties omena, kaneli vai joku muu Lohjan luonteeseen sopiva vivahde? Pitääkö kahvipavun olla luomu? Minä kokoista pakettia toivot myyntiin?

Pyydämme myös ehdottamaan Lohja-kahville sopivaa nimeä. Mahdollisesti valituksi tullut ehdotus palkitaan 1 kg:lla valmistuvaa Lohja-kahvia.

Kaupunki pyytää nyt kommentteja ja nimiehdotuksia parhaiten asiaa tuntevilta asiantuntijoilta- lohjalaisilta- millainen kahvi parhaiten kuvastaa Lohjaa ja kertoo lohjalaisuudesta.  Mikä on oikea nimi Lohjan omalle kahville? Kerrothan ehdotuksesi meille 19.6. mennessä osoitteeseen tourist@lohja.fi  ja koostamme suurinta kannatusta saaneet ehdotukset kahvipaahtimolle vinkiksi mahdollisimman täydellisen Lohja-kahvin aikaansaamiseksi.

Toiveita voi myös käydä kertomassa Lohjan matkailun toimipisteessä Laurinkatu 50.

Cafetoria Roastery paahtimo valikoitui yhteistyökumppaniksi, koska paahtimon juuret ovat vahvasti Lohjalla. Paahtimo on sijainnut Lohjan Muijalassa vuodesta 2006. Yrittäjäpariskunnasta Mia Nikander on paljasjalkainen lohjalainen. Cafetoria Roastery valittiin vuoden 2014 parhaaksi yhteistyökumppaniksi, muiden yrittäjien ehdotuksesta, Lohjan Matkailugaalassa. Cafetoria Roastery on palkittu myös Lohjan Nuorkauppakamarin Kivi Kova Yrittäjä – palkinnolla vuonna 2012. Paahtimo tekee laajasti yhteistyötä Lohjan alueen kahviloiden kanssa. Paahtimo hankkii kahvipavut suoraan kahvinviljelijöiltä ja näin ollen myös viljelijät saavat parhaan tuoton työlleen. Suuri osa paahtimon pavuista on luomua. Cafetoria Roastery on voittanut useana vuonna Suomen toiseksi parhaan suodatinkahvin palkinnon.