Paulig Mundo-kahviperhe on nyt hiilineutraali

Paulig Mundo-kahviperhe on nyt hiilineutraali

Mundo-kahvit ovat vastuullisuuden osalta yksi Paulig-tuotteiden lippulaivoista. Nyt Reilu kauppa ja Luomu -sertifioitu tuoteperhe on ottanut seuraavan askeleen muuttumalla täysin hiilineutraaliksi. Makuina tuttu Mundo Original ja uusi, kahden alkuperämaan kahvi Mundo Kolumbia & Honduras.

Kuluttajat haluavat valita vastuullisia vaihtoehtoja. Milleniaaleista jopa 93 prosenttia sanoo voivansa ostaa tuotteen sen vastuullisuuden tai hyvää tekevän tarkoituksen vuoksi*. Hiilineutraali Paulig Mundo -tuoteperhe on kaikille hyvä kahvi ja kannustaa ilmaston kannalta viisaaseen jälkivalintaan. 


Uutuustuotetiedot: Paulig Mundo Kolumbia ja Honduras  

Luonteikkaan paahteinen ja pähkinäinen kahvi laadukkaista kolumbialaisista ja hondurasilaisista arabica-pavuista. Mausta voi löytää vaahterasiirappista makeutta. Tummapaahtoinen kahvi, joka toimii erityisen hyvin kauramaidon kanssa. Makuparina herkullinen banaanileipä, joka on ruokahävikkireseptien ykkönen.  

Paahtoaste: 4 

Saatavilla kaupoista elo-syyskuussa:  
450 g suodatinkahvi, 450 g papu 


Kahvin koko elinkaari mukana laskelmissa 

Mundo-kahvien päästölaskelmissa on huomioitu ilmastovaikutukset aina viljelystä kahvin valmistamiseen ja pakkauksen jätehuoltoon. Kahvin tämänhetkiset kokonaispäästöt kompensoidaan ilmastorahoitukseen erikoistuneen Climate Impact Partners -kumppanin kautta tukemalla kahvin alkuperämaissa olevia kansainvälisten standardien (Verified Carbon Standard ja The Climate, Community and Biodiversity Standard) mukaan todennettuja metsähankkeita esimerkiksi Kolumbiassa ja Brasiliassa. 

Ennen kompensointia Mundo-kahvien ilmastovaikutuksia on tähän mennessä vähennetty esimerkiksi kuljetuksissa, paahtamisessa ja pakkausten osalta. Pauligin Luomukahvien merikuljetuksissa käytetään uusiutuvia polttoaineita, ja kahvi paahdetaan Vuosaaren hiilineutraaliksi sertifioidussa paahtimossa. Mundo-pakkauksien materiaaleista yli puolet on kasvipohjaisia ja uusiutuvia, ja niiden päästöt ovat jopa 45 % pienemmät kuin perinteisten fossiilipohjaisten muovia sisältävien pakkausmateriaalien. 

Hiilineutraali kahvi on osa Pauligin laajempaa ilmasto-ohjelmaa  
Vastuullisena edelläkävijänä kansainvälinen, perheomisteinen Paulig asetti Science Based Targets -aloitteen hyväksymät tieteeseen perustuvat kunnianhimoiset ilmastotavoitteet Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä ja yhtenä maailman edelläkävijöistä. Nämä tavoitteet ovat linjassa Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on rajoittaa maapallon lämpötilan nousu 1,5 °C:seen. Pauligin ilmastotavoitteena on vähentää omien toimintojen kasvihuonekaasupäästöjä 80 % ja arvoketjun päästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä. 

Ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää toiminnan systemaattista kehittämistä Pauligin koko arvoketjussa ja osana ilmastotyötään Paulig on aloittanut alkukesästä uudet ilmastoprojektit kahvin alkuperämaissa, koska valtaosa kahvin ilmastovaikutuksista (70 %) syntyy kahvin viljelystä ja käsittelystä. Lisäksi Pauligin tavoitteena on vähentää logistiikkaan liittyviä päästöjä 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä, mukaan lukien kahvin kuljetus ja jakelu. Paulig panostaa voimakkaasti myös pakkauskehitykseen, vaikka pakkauksen osuus kahvin ympäristövaikutuksista on vain muutama prosentti. Keväällä 2022 Paulig teki 25 miljoonan euron investointipäätöksen kierrätettävien kahvipakkauksien käyttöönoton mahdollistamiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi Vuosaaren tehtaalla.  

Suomalaiset kuluttajat arvostavat Pauligin vastuullisuustyötä ja ovat valinneet Pauligin kolmatta kertaa peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi juomabrändiksi Sustainable Brand IndexTM -tutkimuksessa. 

Kahvin ilmastopäästöjä voi vähentää myös kotikeittiössä 

Kuluttajan osuus kahvin keittämisen, astianpesun ja pakkauksen kierrätyksen myötä on lähes kolmannes (29 %)** kahvin kokonaishiilijalanjäljestä. Vaikka Mundo-kahvin laskelmat kattavat myös kahvin valmistuksen päästöt kotona, voi Ilmastotalkoisiin osallistua arjen pienin teoin.  

  • Vältä hävikkiä: valmista kahvia vain sen verran kuin on juojia. Kaada mahdollinen ylijäänyt kahvi termoskannuun tai pakasta se kahvijääpaloiksi. Kahvia voi myös käyttää kastikkeissa, dipeissä ja leivonnassa. Myös kahvinpurut kannattaa laittaa kiertoon vaikka kukkien lannoitteena tai kuorivan kasvonaamion raaka-aineena. 
  • Vaihda kodin sähkösopimus uusiutuvaan energiaan ja säästä sähkössä: Pidä kahvinkeitin päällä vain kahvin valmistuksen ajan. Älä seisota kahvia pannulla.  
  • Lajittele tyhjä pakkaus muovinkierrätykseen.  

 
* World Economic Forum’s Engaging Tomorrow’s consumer project 

** https://www.paulig.fi/yritys/mediatiedotteet/tutkimus-kahvin-ilmastovaikutuksesta-lahes-30-prosenttia-syntyy 

Lähde: Paulig