Puolessa vuodessa 25 000 kerättyä kahvipakkausta

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen viime kesänä käynnistämä kiertotalouspilotti on saatu päätökseen. Pilotissa tyhjät kahvipakkaukset saivat uuden elämän kierrätysdesigntuotteina, ja syksyn 2019 aikana tyhjiä pakkauksia kerättiin yhteensä huimat 25 000 kappaletta. Keräyspilotin suosio yllätti positiivisesti, ja pilotista saadut kokemukset kannustavat jatkamaan työtä kestävien uusiokäyttöratkaisujen löytämiseksi.

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen yhteinen, kesäkuussa 2019 käynnistynyt kiertotalouspilotti on saatu päätökseen. Pilotti kannusti kuluttajia palauttamaan tyhjät kahvipakkaukset uusien tuotteiden, kierrätysmateriaaleista valmistettujen asusteiden raaka-aineiksi. Kahvipakkauksia kerättiin syksyn ajan Nummelan, Lohja Lempolan, Karkkilan, Vihdin ja Veikkolan K-Supermarketeissa, joista tyhjät pakkaukset toimitettiin Globe Hopelle.

Kahvipakkauksia kertyi puolen vuoden aikana yhteensä huimat 25 000 kappaletta.

– Oli hienoa huomata, miten innokkaasti kuluttajat palauttivat tyhjiä kahvipakkauksia kauppojen keräysastioihin. Saimme materiaalia enemmän kuin osasimme odottaa. Kiitos tästä kaikille keräyspilottiin osallistuneille, Pauligin markkinointipäällikkö Kati Kyllönen kertoo ja jatkaa:

– Kiinnostusta herätti myös kahvipakkauksen oikeaoppinen kierrättäminen. Monet kuluttajat ilahtuivat kuullessaan, että kaikki Pauligin kahvipakkaukset voi lajitella myös muovinkeräykseen.

Kahvipakkaukset taipuivat uniikeiksi asusteiksi

Käytetyistä kahvipakkauksista valmistettiin syksyn aikana kahdeksan erilaista kierrätysdesigntuotetta, jotka saatiin myyntiin loppuvuoden aikana. Tuotteita on tällä hetkellä valikoidusti saatavilla pilotissa mukana olevissa K-Supermarketeissa niin kauan kuin tuotteita riittää. Kierrätysdesigntuotteita voi ostaa valtakunnallisesti myös Pauligin verkkokaupasta viikosta 4 alkaen.

– Monipuolinen tuotevalikoima sisältää muun muassa kainalo- ja pikkulaukun, kestävän kauppakassin, kynäpenaalin ja lompakon, joten valikoimasta löytyy tuotteita monenlaiseen makuun ja tarpeeseen, Kyllönen kertoo.

– Kierrätystuotteisiin on hyödynnetty myös harvinaisia, jo designiltaan vanhempia kahvipakkauksia, jolloin osa tuotteista on todella ainutlaatuisia ja uniikkeja, lisää Kyllönen.

Mitä seuraavaksi?

Käytettyjen kahvipakkausten keräys K-Supermarketeissa on päättynyt, ja jatkossa tyhjät kahvipakkaukset voi lajitella muovinkeräykseen tai sen puuttuessa sekajätteeseen, jolloin pakkaus hyödynnetään energiana. Kahvilaminaatti on myös kestävää askartelumateriaalia.

Pilotista kerätyt kokemukset kannustavat jatkamaan työtä uusien, kestävien hyötykäyttöratkaisujen löytämiseksi.

– Panostamme toiminnassamme K-ryhmän ja Globe Hopen tavoin kiertotalouteen ja olemme ylpeitä, että saimme toteuttaa yhdessä Suomen ensimmäisen kahvipakkausten keräyspilotin. Keräyspilotin idea toimi hyvin pienessä mittakaavassa, mutta pilotin laajentuessa valtakunnalliseksi haasteiksi muodostuisivat suuri raaka-ainemäärä ja sen jatkojalostus. Kehitystyö siis jatkuu, Kyllönen kertoo ja jatkaa:

– Olemme hyödyntäneet uusiutuvia raaka-aineita myös kahvipakkauksissa. Paulig on maailman ensimmäinen kahvialan toimija, joka on ottanut käyttöön uusiutuvat raaka-aineet vakuumipakkauksiin, ja lisäämme jatkuvasti uusiutuvien materiaalien osuutta kahvipakkauksissamme. Tällä hetkellä osa kahviemme pakkauksista on valmistettu yli 50-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista ja selvitämme parhaillaan, miten nämä uusiutuvat, kasvipohjaiset materiaalit olisivat yhä tehokkaammin kierrätettävissä uusiksi tuotteiksi.