​Löfbergsin kestävyystyön edistyminen 2018/2019

Löfbergs laati ensimmäisen ympäristöohjelmansa jo vuonna 1992, mistä lähtien yhtiöllä on ollut käytössään konkreettiset tavoitteet ja toimet kestävän kehityksen edistämiseksi sekä viljelymaissa että kotimarkkinoilla. Löfbergs julkaisee nyt edellisen toimintavuoden kestävyysraporttinsa.

– Vahvuutemme on aina ollut se, että pyrimme saamaan asioita aikaiseksi. Tehtävälistallamme on nyt lähes 300 toimenpidettä, joilla autetaan sekä ihmisiä että ympäristöä, Löfbergsin laatu- ja kestävyysjohtaja Eva Eriksson kertoo.

Löfbergsin tuoreesta kestävyysraportista käy muun muassa ilmi, että yhtiö on kouluttanut enemmän kahvin pienviljelijöitä kuin koskaan, lisännyt sertifioidun kahvin määrää ja puolittanut ilmastovaikutuksensa. Lisäksi entistä suurempi määrä Löfbergsin ostamasta pakkausmateriaalista on kasvipohjaista.

– Meillä kahvin parissa työskentelevillä on ainutlaatuinen mahdollisuus edistää positiivista tulevaisuutta. Tuotteellamme on erittäin suuri merkitys monille ihmisille – sekä viljelijöille että kuluttajille. Jokaisella pienelläkin kestävää tuotantoa ja kulutusta tukevalla teolla on merkitystä, Eva Eriksson toteaa.

Huomio seuraavaan sukupolveen
Kahvin aiheuttamat ilmastovaikutukset ja sosiaaliset haasteet ovat suurimmat viljelymaissa, joten myös Löfbergsin huomio kohdistuu sinne. Pienviljelijöille tarjotaan tietoa ja välineitä ilmastonmuutoksen torjuntaan ja elinolosuhteiden parantamiseen.

– Kehityshankkeissamme on ollut jo yli 80 000 osallistujaa. Keskitymme erityisesti seuraavaan sukupolveen, sillä entistä harvempi nuori harkitsee tulevaisuutta kahvinviljelijänä, mikä uhkaa hyvän kahvin saatavuutta jatkossa, Eva Eriksson sanoo.

Samalla Löfbergs pyrkii kasvattamaan sertifioidun kahvin tarjontaa ja kysyntää. Löfbergs on yksi maailman suurimmista luomukahvin ja reilun kaupan kahvin ostajista. Tavoitteena on, että muutkin tuotemerkit käyttäisivät vain sertifioitua kahvia.

– Nykyään kaikki Löfbergs-tuotemerkillä myyty kahvi on sertifioitua. Nyt pyrimme tukemaan positiivista kehitystä kaikilla markkinoillamme, Eva Eriksson sanoo.

Löfbergs ostaa kaiken kahvinsa suoraan viljelymaista ja näkee vierailuillaan omin silmin sertifiointien vaikutuksen. Viime vuonna tehtyjen ostojen ansiosta kemiallisten torjunta-aineiden käyttö väheni 200 000 kilolla ja viljelijät ja osuuskunnat saivat 52,5 miljoonaa Ruotsin kruunua reilun kaupan lisää. Rainforest Alliance -sertifioidun kahvin ostot kasvoivat yli 80 prosenttia, minkä ansiosta yhä useampi kahvinviljelijä voi parantaa viljelystensä sietokykyä ilmastonmuutoksen vaikutuksia vastaan.

Puolitettu ilmastovaikutus
Kotimarkkinoillaan Löfbergs saavutti todellisen virstanpylvään. Yhtiö on nyt pienentänyt ilmastovaikutustaan 50 prosentilla tuotettua kahvitonnia kohti lähtövuoteen 2005 verrattuna. Yhtiössä tehdään muun muassa vähemmän lentomatkoja ja lisätään biopolttoaineen osuutta.

– Karlstadin paahtimomme kuuluu nykyisin Euroopan tehokkaimpiin, ja sen hiilidioksidipäästöt ovat alle 0,1 tonnia tuotettua kahvitonnia kohti, Eva Eriksson toteaa.

Ilmastomyönteisemmät pakkaukset
Myös pakkauspuolella on tapahtunut edistystä. Löfbergs on yhdessä toimittajansa kanssa löytänyt ratkaisun, joka mahdollistaa fossiilipohjaisesta muovista luopumisen ja sen korvaamisen kasvipohjaisella vaihtoehdolla.

– Nyt 67 prosenttia ostamastamme pakkausmateriaalista on kasvipohjaista. Tavoitteenamme on, että pakkauksemme sisältävät tulevaisuudessa vain uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja, Eva Eriksson sanoo.

***

Löfbergsin vastuullisuusraportti 2018/2019 lyhyesti

  • Yhtiö on pienentänyt ilmastovaikutustaan 50 prosentilla (lähtövuoteen 2005 verrattuna).
  • Jo 80 000 kahvin pienviljelijää on osallistunut yhtiön omiin kehityshankkeisiin.
  • Kaikki Löfbergs-tuotemerkillä myyty kahvi on sertifioitua.
  • Yhtiö osti lähes 10 000 tonnia ekologisesti viljeltyä kahvia, mikä vastaa 17 600 jalkapallokentän kokoista luomuviljelyalaa.
  • Fairtrade-merkityn kahvin ostot tuottivat 52,5 miljoonaa Ruotsin kruunua reilun kaupan lisää viljelijöille ja osuuskunnille.
  • Rainforest Alliance -sertifioidun kahvin ostot kasvoivat yli 80 prosenttia.
  • Uudessa ilmastomyönteisessä pakkauksessa fossiilipohjainen muovi on korvattu kasvipohjaisella vaihtoehdolla.

Lähde: MyNewsDesk


Haluatko löytyy maukkaita reseptejä? Tutustu Reseptinurkka.fi sivuston maukkaisiin ohjeisiin.