Inspiroidu lumoavista maitokahviresepteistä – Nespresson uusi kahvivalikoima kutsuu nauttimaan erilaisista makuvivahteista

Täydellisen maitokahvin luominen alkaa sopivan kahvisekoituksen löytämisestä. Valittavana on kokonainen maailma erilaisia makuprofiileja, vahvuuksia ja alkuperämaita, joista jokainen vaikuttaa siihen, millainen harmonia kahvin ja maidon välille muodostuu. Uusi Nespresso Barista Creations -kahvivalikoima on suunniteltu toimimaan täydellisessä vuorovaikutuksessa maidon kanssa. Ihastu Nespresson ja ruokavaikuttaja Marita Erikssonin suunnittelemiin resepteihin. 

Täydellinen maitokahvi syntyy kahvin ja maidon saumattomasta liitosta. Maito täydentää kahvin aromeita ja korostaa sen luontaista makumaailmaa. Täyteläisempään lopputulokseen pääsee vaahdottamalla maidon.

– Herkullisen maitokahvin luominen alkaa aina kahvin valinnasta. Vahvan cappuccinon ystävän kannattaa suosia tummapaahtoisia ja intensiivisiä espressoja. Jos tavoitteena on pehmeämpi lopputulos, jossa on karamellin vivahteita, valitse kevyemmin paahdettu kahvi. Oma suosikki löytyy vain kokeilemalla, kertoo Nespresson barista Guillaume Macguart

Ilmavan maitovaahdon salaisuus on jääkaappikylmässä maidossa. Lämpötilan lisäksi maidon rasvapitoisuudella on väliä. Kahvin kanssa sopii parhaiten täyteläisempi maito, sillä se korostaa kahvin makua ja luo suutuntumaan pehmeyttä. Se myös vaahtoutuu paremmin. Pehmeässä ja notkeassa maitovaahdossa on ihanteellinen tekstuuri myös espressotaiteen eli latte artin luomista varten. 

– Maidon määrällä kannattaa myös leikitellä. Joskus vain pieni määrä vaahdotettua maitoa riittää sulattamaan kahvin aromit täyteläisen herkullisiksi. Maidon vaahdottaminen onnistuu helposti Nespresso-kahvikoneen omalla maidonvaahdottimella tai erillisellä Nespresso Aeroccino -maidonvaahdottimella, sanoo Macguart.

Kahvin pariksi sopivat myös erilaiset kasvimaidot, kuten soija- ja kaurajuomat. Ne tuovat myös oman säväyksensä makumaailmaan ja niistä voi löytää täysin uusia ulottuvuuksia kahvin kanssa nautittuna. Erityisesti kahvia varten kehitetyt kasvimaidot soveltuvat vaahdottamiseen. 

– Kahvin ja erilaisten maitojen yhdistäminen on helppoa ja hauskaa. Kokeile rohkeasti yllättäviäkin makupareja, kuten tummapaahtoista kahvia, johon on sekoitettu lisäksi lakritsijauhetta tai punajuurijauheella värjättyä, vaahdotettua kookosmaitoa. Vain mielikuvitus on rajana, kertoo ruokakuvaaja ja -kirjailija Marita Eriksson, joka pitää suosittua @myblissktchn-Instagram-tiliä.

Nespresso Barista Creations -kahvivalikoima lumoaviin maitokahveihin

Nespresso Barista Creations -kahvivalikoimassa on viisi erilaista vaihtoehtoa, jotka ovat saaneet inspiraationsa maailman parhailta baristoilta.

Chiaro on sekoitus kenialaisia ja indonesialaisia Arabica-kahvipapuja ja on paahtoasteeltaan valikoiman vaalein. Maussa voi aistia pehmeyttä ja makeutta sekä karamellin ja keksin vivahteita. Parhaimmillaan lempeänä cappuccinona ja latte macchiatona. 

Scuro on makuprofiililtaan voimakas ja paahteinen ja toimii loistavasti vahvana cappuccinona. Maussa voi aistia karvautta, joka pääsee täydelliseen tasapainoonsa maidon kanssa nautittuna. Sekoituksen salaisuus on sen paahdossa, sillä kolumbialaiset ja etiopialaiset Arabica-kahvipavut paahdetaan erillään.

Corto on erittäin tummapaahtoinen, elegantti ja mausteinen kahvi. Afrikkalaisia Arabica- ja Robusta-kahvipapuja sisältävän sekoituksen maussa voi maistaa voimakkaat vivahteet ja pippurimaisuuden. Silkkisen siirappinen koostumus ja viipyilevä jälkimaku pääsevät oikeuksiinsa vahvana cortado-kahvina, jossa on vain tilkka maitoa.

Vertuo Bianco Leggero on makeita ja pehmeitä maitokahveja varten. Luonnollisen makeat ja hellävaraisen mausteiset aromit sulavat herkullisiksi karamellin ja keksin vivahteiksi kenialaisten ja indonesialaisten Arabica-kahvipapujen kevyellä paahtamisella. Parasta nautittuna tuplacappuccinona.

Vertuo Bianco Forte sopii vahvoihin maitokahviresepteihin. Tummapaahtoisessa kahvissa on käytetty kolumbialaisia ja kenialaisia Arabica-kahvipapuja. Parhaimmillaan Reverso-tekniikalla valmistettuna, eli lisäämällä maito mukiin jo ennen kahvin valmistusta. Näin maito sekoittuu kauniisti kahvin sekaan ja juoman päälle muodostuu täyteläinen crema. 

Inspiroidu Nespresson ja Marita Erikssonin resepteistä ja löydä oma täydellinen maitokahvisi

Sweet & Spicy -cappuccino

Chiaro-kahvi (2 kapselia)
kahviin tarkoitettua soijajuomaa
ripaus jauhettua cayennepippuria 
noin 1/4 tl ceyloninkanelia
vaahterasiirappia maun mukaan

Valmista kahvi ja sekoita mukaan cayennepippuri, ceyloninkaneli ja vaahterasiirappi. Kaada päälle maitovaahtoa ja koristele vielä ripauksella cayennepippuria.

Laku-latte

Scuro-kahvi (2 kapselia)
kahviin tarkoitettua kookosmaitoa
1 tl raakalakritsijauhetta
noin 2 rkl vaahterasiirappia
(punajuurijauhetta)

Valmista kahvi ja sekoita joukkoon raakalakritsijauhe ja vaahterasiirappi. Lisää vaahdotettu maito. Kauniin pinkin hunnun kahville saat värjäämällä maitovaahdon punajuurijauheella. 

Suklaa-latte

Corto-/Scuro-kahvi (2 kapselia)
tai Vertuo Bianco Leggero -kahvi (1 kapseli)
kahviin tarkoitettua kaura- tai soijajuomaa
noin 2 tl kaakaojauhetta
1 rkl vaahterasiirappia
merisuolaa, suklaata 

Laita mukin pohjalle kaakaojauhe, vaahterasiirappi sekä ripaus suolaa ja sekoita hyvin. Lisää kahvi ja sekoita uudelleen. Lisää lopuksi reilusti vaahdotettua maitoa. Koristele raastetulla suklaalla.

Mango Mocha

Corto-kahvi (1–2 kapselia)
kahvimaitoa
mangopyreetä
maitosuklaata 

Annostele mangopyreetä lasin pohjalle ja valmista päälle kahvi. Lisää vaahdotettu maito ja koristele raastetulla suklaalla.

Café Viennois

Vertuo Bianco Leggero -kahvi (1 kapseli)
kahvimaitoa
valkosuklaata

Lisää pala valkosuklaata kupin pohjalle ja valmista päälle kahvi. Sekoita. Lisää vaahdotettu maito ja koristele raastetulla suklaalla.

Kaneliunelma

Vertuo Bianco Forte -kahvi (1 kapseli)
kahviin tarkoitettua kaurajuomaa
kanelia 

Valmista Reverso-tekniikalla: Lisää kaurajuoma mukiin, ja valmista kahvi sen päälle. Viimeistele kanelikuviolla sapluunan avulla.


Katso lisää reseptejä reseptinurkka.fi