Jokainen kupillinen Nespresso-kahvia on hiilineutraali vuoteen 2022 mennessä

Nespresson liiketoiminta on ollut hiilineutraalia jo vuodesta 2017, mutta nyt Nespresso aikoo tehdä koko tuotantoketjustaan ja tuotteiden elinkaaresta hiilineutraalin.

Nespresso sitoutuu tänään siihen, että jokainen kupillinen Nespresso-kahvia on hiilineutraali vuoteen 2022 mennessä. Uuden kunnianhimoisen tavoitteen takana on vuosikymmenen työ, jonka aikana Nespresso on leikannut hiilidioksidipäästöjään ja kompensoinut loput peltometsätalouden kautta.

Ilmastonmuutos on totta, ja tulevaisuutemme riippuu siitä, kuinka tehokkaasti ja nopeasti toteutamme kestävän kehityksen sitoumuksemme käytännössä. Siksi kirimme aikataulua ja aiomme tarjota kuluttajille mahdollisuuden juoda hiilineutraalia kahvia viimeistään vuonna 2022. Haluamme tarjota laadukkaista pavuista jauhettua kahvia, joka on kestävästi tuotettu. Uskon, että sekä meidän yrityksemme että koko kahviala voi vaikuttaa maailmaan positiivisesti hillitsemällä ilmastonmuutosta, kertoo Nespresson toimitusjohtaja Guillaume Le Cunff.

Nespresso tekee koko kahvin tuotantoketjusta hiilineutraalin vähentämällä hiilidioksidipäästöjä, istuttamalla puita Nespresson kahvia tuottaville kahvitiloille ja niiden läheisyyteen sekä tukemalla ja investoimalla laadukkaisiin päästökompensointihankkeisiin.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja hiilen poistaminen Nespresson arvoketjusta on oleellinen osa yrityksen visiota. Välittömiä toimia ovat esimerkiksi uusiutuvan energian käyttö Nespresson liiketoiminnassa ja kierrätysmateriaalien käyttö Nespresso-tuotteissa ja -pakkauksissa. Tavoitteena on siirtyä kokonaan uusiutuvaan energiaan kaikissa Nespresso Boutique ‑myymälöissä sekä lisätä biokaasun käyttöä valmistusprosessissa. Lisäksi Nespresso lisää kierrätysmuovin osuutta Nespresso-kahvikoneissa sekä kierrätetyn ja vähähiilisen primaarialumiinin osuutta kahvikapseleissa.

Nespresso vähentää tuotantoketjun päästöjä istuttamalla puita kahvitiloille ja niiden ympäristöön. Puut ovat paras tapa sitoa hiiltä ilmakehästä. Samalla ne ovat sijoitus luontoon ja osa elvyttävää maatalousjärjestelmää. Istutetut puut antavat varjoa, jota tarvitaan kahvisadon laadun ja määrän parantamiseksi. Juuret auttavat myös estämään eroosiota ja maanvyöryjä sekä edistävät maaperän uusiutumista. Yhdessä yhteistyökumppaninsa Pur Projectin kanssa Nespresso kolminkertaistaa istuttamiensa puiden määrän kahvintuotantomaissa, kuten Kolumbiassa, Guatemalassa, Etiopiassa ja Costa Ricassa.

Lisäksi Nespresso investoi metsien suojelemiseen ja ennallistamiseen tähtääviin päästökompensaatiohankkeisiin ja toteuttaa uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä ratkaisuja viljelijäyhteisöissä.

Sitoutuminen hiilineutraaliuteen on osa suurempaa kestävän kehityksen tavoitetta, josta Nespresso kertoo lisää myöhemmin tänä vuonna. Tavoitteena on säilyttää harvinaiset kahvilaadut, rakentaa elpyvä kahvinviljelyjärjestelmä, kehittää viljelijöille kestäviä tapoja hankkia toimeentulonsa sekä luoda kiertotalouteen perustuvaa liiketoimintaa.