Kesäkahvilat tulivat Rovaniemelle

Rovaniemi on saanut keskustaan ja kylille uusia, persoonallisia kesäkahviloita, joissa käyminen kruunaa lomapäivän. Tässä niistä neljä! 

Rollo Pop up- kahvila Lauri-talossa

“Rollo Pop up” on kakku- ja leivoskahvila, joka tarjoilee neljän heinäkuisen viikon ajan myös  

erilaisia ruokatrendejä maailmalta. Kahvila toimii Lauri-talossa, historiallisessa hirsitalossa Rovaniemen keskustassa. Talossa valmistetaan yhä kuuluisia, jo vuonna 1924 alkunsa saaneita Lauri-tuotteita. Lisäksi talo toimii Lauri-majatalona.

Uutta kesäkahvilaa emännöi Food Tours Rovaniemi Oy ja heidän leivonnaisiin keskittyvä brändinsä Rollo Cakes. Kaiken takana on kaksi Latviasta lähtöisin olevaa yrittäjää, jotka ovat asuneet jo pidempään Rovaniemellä. Agnese ja Sandra ovat ennen koronaa tarjonneet rovaniemeläisiä Eat like a local -ruokakokemuksia eri puolilta maailmaa tuleville matkailijoille, mutta tänä kesänä he tarjoavat poikkeuksellisesti maailman makuja lappilaisille.

– Ruoka on aina ollut meidän intohimomme. Uskomme, että paras tapa tutkia maailmaa on sen makujen kautta, naiset toteavat.

Joka viikko kahvilassa on vaihtuva ruokatrendi: ensimmäisellä viikolla mennään Kaakkois-Aasiaan, toisella Amerikkaan, kolmannella Italiaan ja neljännellä Lähi-itään. 
Osoite: Pohjolankatu 25

Aukioloajat:
Ma-pe klo 11-17
La-su suljettu
Pop up -kahvila avoinna heinäkuun ajan
@Rollocakes

Pöykkölän museokahvilat

Rovaniemen kotiseutumuseon kesäkahvila

Totto ry pitää yllä Pöykkölässä sijaitsevaa kotiseutumuseota, joka kuvastaa sata vuotta vanhaa, varakasta talonpoikaistaloa. Tähän nostalgiseen miljööseen on nyt avattu tunnelmallinen kesäkahvila, jonka itseleivottuja herkkuja voi nauttia sekä sisällä museon pääpirtissä tai vehreällä pihalla.
 
Kotiseutumuseolle on kiva vaikka pyöräillä kaupungista, mutta nyt paikalle pääsee myös omilla veneillä. Museovieraille tarkoitettu laituri sijaitsee Totto ry:n saunarannassa. 
Osoite: Pöykköläntie 4

Aukioloajat:
Ma Suljettu
Ti-su klo klo 11-17
1.9.2021 asti 
@rovaniementotto 

Lapin Metsämuseon kesäkahvila

Lapin Metsämuseo kertoo tarinaa Lapin suurten savottojen aikakaudesta 1870-luvulta lähtien aina metsätöiden koneellistumiseen saakka 1960-70-luvuille. Metsäisen museoalueen porteilla palveleva kesäkahvila on juuri saanut uuden yrittäjän, Kristiina Nuorivaaran, joka aikoo tarjoilla kesäkahvilassaan mm. vohveleita suolaisella sekä makealla täytteellä. 

Heinäkuun ensimmäisestä viikosta alkaen museon vieressä sijaitsevalta, perheiden suosimalta uimarannalta voi vuokrata SUP-lautoja, joilla pääsee melomaan kauniille Salmijärvelle. Yksi Kristiinan vinkeistä on tehdä erilainen museokierros: suppailemalla metsämuseolta kotiseutumuseolle.
Osoite: Metsämuseontie 7

Aukioloajat: 
Ma suljettu
Ti-su 11-17 elokuun 8.8.2021 asti
@lapinmetsamuseo

Kesäkahvila Liina 

Kesäkahvila Liina sijaitsee Songassa upeassa maalaismiljöössä. Terhi Vanhan emännöimä kesäkahvila, kirppis ja Hiskin kotimuseo toimivat hirsitalossa, jonka on vuonna 1924 rakentanut Hiskias Sonkajärvi kodikseen. “Songan Hiski” tuli tunnetuksi siitä, että hän pysäytti presidentti Urho Kekkosen autosaattueen kutsuakseen presidentin pirttiinsä kahville. Hiskin talo on myös yksi niistä harvoista, jotka selvisivät sodan jälkeisestä tuhosta. 

Viime kesänä Sonkaan muuttanut Terhi Vanha päätti toteuttaa pitkään muhineen unelmansa kesäkahvilasta. Siitä tuli heti hittiretkikohde, jonka pullabaarin mettäkakot ja suolaiset piirakat veivät kielen mennessään. Paikasta tuli myös tapahtuma- ja kulttuurikohde, jonka Rovaniemen kaupunki palkitsi Vuoden kulttuuriteko -palkinnolla. Perusteluissa todettiin: “Terhi Vanhan toiminta on tuonut hienosti esille paikallista historiaa, tarinoita, esineistöä ja käsityöperinnettä. Kotimuseotalon ja kahvilan toiminta sekä pihapiirin kehittämistyö ovat tärkeää historiatiedon välittämistä jälkipolville.”

Kesäkahvilalla tapahtuu jälleen pitkin kesää. On konsertteja, esiintyjiä ja pop up-pizzerioita- Sadepäivän sattuessa myös lukemista löytyy sohvalta, josta voi vapaasti ottaa luettavaa itselleen. 
Osoite: Hiskintie 9, Sonka 

Aukioloajat:
Ma-ke suljettu
To-su klo 11-17
Avoinna heinäkuun ajan. Elokuussa tulossa Liinan Venetsialaiset.
Myös tilauksesta auki pienille ryhmille.
@kesakahvilaliina