Nespresson kestävästi viljellyt uutuuskahvit juhlivat viljelyalueidensa ainutlaatuisuutta

Nespresso Reviving Origins -ohjelma tähtää kestävään viljelyyn, jotta kahvinystävät voivat nauttia korvaamattomien alueiden uniikeista mauista myös tulevaisuudessa. Uusi Reviving Origins -kahvilajitelma tuo Nespresso-valikoimaan neljä persoonallista kahvia.

Ilmastonmuutos uhkaa kahvinviljelyalueita ympäri maailman. Osa alueista on kuitenkin muita haavoittuvaisempia. Nespresson Reviving Origins -ohjelman tavoitteena on suojella kaikista herkimpiä kahviviljelmiä ja niiden ympärillä eläviä yhteisöjä muun muassa ilmastonmuutoksen tuomilta haasteilta. Ympäristökatastrofien lisäksi monet alueet kärsivät talousongelmista ja konflikteista. Jotkin kahviviljelmät ovat olleet jo kauan ilman huolenpitoa, ja osa pitkistä kahvinviljelyperinteistä ja -osaamisesta on ehtinyt kadota. Reviving Origins -ohjelman avulla Nespresson pyrkii elvyttämään alueet jälleen elinvoimaisiksi.

Ohjelman avulla Nespresso haluaa taata, että kahvinystävät voivat jatkossakin nauttia herkkien alueiden ainutlaatuisista kahvilaaduista, ja että alueiden viljelijät voivat jatkaa työtään myös tulevaisuudessa. Viljelijöiden toimeentulon turvaaminen suojelee alueita myös jatkossa muun muassa konflikteilta ja köyhyydeltä. Työ on pitkäjänteistä ja tähtää mahdollisimman kestävään kahvintuotantoon niin ympäristön kuin yhteisöjen kannalta.

Nespresso Reviving Origins -kahvivalikoima nostaa ainutlaatuisia kahvinviljelyalueita ympäri maailman uuteen loistoonsa. Lajitelman kahvit tulevat Kongon demokraattisesta tasavallasta, Ugandasta, Zimbabwesta ja Kolumbiasta.  

KAHAWA ya CONGO on pehmeä ja pähkinäinen kahvi, jossa on paahteisia viljan aromeita ja aavistus hedelmäisyyttä. Maidon kanssa nautittuna kahvista nousee esiin pikkuleivän, kerman ja saksanpähkinän makuja. Kahvi tulee Kongon demokraattisesta tasavallasta, Kivu-järven rannalta. Konflikteista kärsineellä alueella on pulaa puhtaasta juomavedestä ja pääsystä riittävän terveydenhoidon pariin. Nespresson tuella alueelle on perustettu muun muassa 23 juomavesipistettä ja viisi liikkuvaa lääkäriasemaa, joiden avulla on autettu vuosittain yli 13 000 alueen asukasta.

AMAHA awe UGANDAn runsas ja kukkainen olemus kelpaa vaativampaankin makuun. Elegantin kahvin mausta voi erottaa santelipuuta ja keksin aromeita. Maito tuo kahvista esiin mausteita ja hedelmää. Ugandan Rwenzori-vuorilla on täydelliset olosuhteet kahvin viljelylle. Viime vuosina alueella on kärsitty kuivuudesta ja sadot ovat jääneet tavallista pienemmiksi. Nespresso toimii yhdessä paikallisten toimijoiden ja järjestöjen kanssa kouluttamalla alueen viljelijöitä maaperälle ystävällisemmistä viljelytavoista. Koulutusten avulla alueen kahvin laatu on kohonnut, jolloin myös viljelijöille jää työstä enemmän tuottoa.

TAMUKA mu ZIMBABWE on monikerroksinen yhdistelmä hedelmää ja kirpeiden marjojen hapokkuutta. Kahvi on parhaimmillaan latte macciatona tai cappuccinona, sillä maito korostaa kahvin karamellin aromeita ja kermaista tekstuuria. Kahvinviljely oli vaarassa kadota alueelta poliittisten ja taloudellisten epävakauksien takia, mutta yhteistyössä viljelijöiden kanssa Zimbabwen kahviteollisuus voidaan elvyttää. Nespresso on järjestänyt koulutuksia yli 500 zimbabwelaiselle pienviljelijälle. Koulutusten avulla viljelijöillä on paremmat valmiudet varautua myös ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin ja nostaa kahvisadon laatua entisestään.

ESPERANZA de COLOMBIA on tasapainoinen yhdistelmä keltaisten hedelmien ja viljan aromeita. Vaikka kahvi on aromeiltaan rikas, sopii se myös miedomman kahvin ystäville. Nespresso tukee Kolumbiassa Caquetán ja El Rosarion alueita. Alueet kärsivät konflikteista yli 50 vuoden ajan, mikä sai valtaosan viljelijöistä jättämään perinteiset viljelymaat. Nespresso auttaa viljelijöitä palaamaan arvokkaille viljelymaille.