LOHJAN KAHVILAPÄIVÄ 10.6.2021

Lohjalla vietetään jälleen kahvilapäivää to 10.6. Kahvilapäivää vietetään nyt jo kahdeksannen kerran. Lohjalta löytyy kaikkiaan yli 30 kahvilaa, mikä on 46 000 asukkaan kaupungille paljon. Tänä vuonna kahvilapäivää vietetään juhlistaen koronapandemian rauhoittumista alueellamme. Kahvilat saavat olla taas avoinna ja toivottavat asiakkaat tervetulleiksi hyvien herkkujen ja lämpimän kahvilatunnelman ääreen.  

Maailmanlaajuisesti Suomen vahva kahvikulttuuri ja asema kahvinjuonnin kärkimaana on säilynyt.  Suomalaiset kuluttavat kahvia noin 160 litraa asukasta kohti, eli noin 10 kg per asukas. Kahvin kulutus on pienen notkahduksen jälkeen jälleen vakiintunut. (Lähde: Suomen kahvi- ja paahtimoyhdistys). Kahvilapäivän tavoitteena on tuoda suomalaista kahvilakulttuuria tunnetuksi ja elävöittää kotikaupungin katukuvaa houkuttelevalla kahvilatarjonnalla. 

Tämän vuoden kahvilapäivän teema on ilo ja onni avata kahviloiden ovet ja tarjota ihanille asiakkaille niin kestosuosikkeja kuin uusiakin herkkuja. Vaikean vuoden jälkeen nautitaan nyt kahviloissa jälleen näkemisen riemusta, hyvän kahvin ja herkkujen äärellä. Muistamme kuitenkin turvallisuuden ja toisistamme huolehtimisen.  

Erityisesti tänä vuonna korostuu kahviloiden hyvä yhteishenki. Lohjalla on paljon tarjontaa, mutta silti kahvilapäivää tuodaan esille yrittäjien erittäin hyvässä yhteistyön hengessä pienistä suurimpaan palveluntarjoajaan. Runsaus luo lisää kysyntää ja kahviloiden omat erityiset herkut ja tyylillisesti erilaiset interiöörit eivät suoranaisesti kilpaile toistensa kanssa. – Yrittäjiemme yhteistyön henki on entisestäänkin kasvanut ja tällä hetkellä tuntuu, että jokainen todella puhaltaa yhteiseen hiileen, kertoo Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala. – Aivan mahtavaa, että tämä yrittäjien itsensä aloittama Kahvilapäivä edelleen jatkuu ja asiakkaat pääsevät nauttimaan kaupunkimme upeasta kahvilakulttuurista niin Kahvilapäivänä kuin muutoinkin, Ermala jatkaa.  

Kahvilapäivän aikana on luvassa kahvilajuomien ja konditoriatuotteiden herkuttelua. Jokainen kahvila järjestää omat erikoisuudet tarjolle ja niistä tiedot löytyvät kahvilapäivän fb- sivuja seuraamalla ja parhaiten suoraan kahviloiden omilta sivuilta ja tietysti kahviloista paikan päällä tutustumalla.  

Kahvilapäivän omat yhteinen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/kahvilapaivalohja/