Kuinka tilata parhaat kahvit netistä?

Kuinka tilata parhaat kahvit netistä

Suomessa on perinteisesti juotu vaaleapaahtoista kahvia, jossa luotetaan muutamaan tuttuun merkkiin.

Viimeisen vuosikymmenen aikana sen rinnalle on kuitenkin noussut monipuolinen kahvikulttuuri, jossa arvostetaan laatua hinnan sijaan. Erikoiskahvit ja pienpaahtimoiden tuotteet tuovat vaihtelua makumaailmaan, ja innokkaimmat harrastajat paahtavat ja jauhavat pavut itse.

Erikoisempia kahveja tilataan netistä, jossa valikoima on tavallista lähikauppaa huomattavasti laajempi. Kahvien tarjonta on monipuolinen, ja kokeilemalla löytyy jokaiseen tilanteeseen sopiva suosikki.

Kahvitilaus tuo suosikkijuoman kotiovelle

Kahvinkeitin kuuluu olennaisesti jokaiseen keittiöön. Erikoiskahvien sijaan täällä juodaan paljon vaaleapaahtoista suodatinkahvia, jota kuluu keskimäärin kolme kuppia päivässä asukasta kohden.

Kahvilla aloitetaan päivä, ja se pitää virkeänä työpäivän aikana. Sitä nautitaan myös pieninä lepohetkinä esimerkiksi viihteen kanssa.

Kahvin kanssa voidaan ottaa suunnaksi esimerkiksi Rapid Transfer kasinot, joilla pystyy tekemään nopeita rahansiirtoja omien pankkitunnusten avulla. Talletus siirtyy heti pelitilille, minkä jälkeen voi suunnata pelaamaan. Pelaaminen on sujuvaa myös mobiilissa, ja kahvitauko riittää hyvin pieneen pelihetkeen.

Vaaleapaahtoisen kahvin rinnalle on kuitenkin tullut valtavasti vaihtoehtoja, ja kahvitarjousten sijaan panostetaan laatuun. Netin kautta on mahdollista tehdä kahvitilaus suoraan kotiovelle, ja valikoima on valtavan monipuolinen.

Pienpaahtimo panostaa laatuun

Gustav Paulig perusti ensimmäisen kotimaisen kahvipaahtimon vuonna 1904. Sen jälkeen maahan on saatu lukuisia paahtimoita ja kahvibrändejä, ja erityisesti pienpaahtimoiden tuotteiden suosio on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana.

Pienpaahtimot eivät pysty kilpailemaan hinnassa markettien kahvitarjousten kanssa, mikä tekee laatuun panostamisesta erityisen tärkeää. Kaikki työvaiheet tehdään käsin, jotta lopullinen maku on täydellisessä tasapainossa.

Samalla kehitetään jatkuvasti uusia reseptejä, joilla pyritään tarjoamaan entistä parempia kahvinautintoja. Niiden kautta syntyy monipuolisesti erilaisia kahvilaatuja, jotka sopivat arkeen ja juhlaan.

Pauligin ensimmäisestä kahvipaahtimosta kuljetettiin tuotteet hevoskärryillä lähialueen asukkaille. Tästä on kuljettu pitkä tie, ja nykyään jokainen pienpaahtimo hyödyntää omaa verkkokauppaa.

Netin kautta kahveja voi tilata myös kauempaa, ja harrastajat pystyvät kokeilemaan monien eri paahtimoiden kahveja. Näin löydetään laatukahvien joukosta omat suosikit jokaiseen tilanteeseen.

Kahvikapselit kasvattaneet suosiotaan

Myös kahvikapselien suosio on kasvanut valtavasti viime vuosien aikana.

Suosion taustalla on helppokäyttöisyyden lisäksi se, että ne mahdollistavat eri makumaailmojen kokeilemisen helposti. Erilaisia kapseleita on valtavia määriä, jolloin vaativinkin harrastaja löytää niiden joukosta omat suosikit.

Jokainen kapseli on yksittäispakattu, joten niiden säilyvyys on isoa pakettia huomattavasti parempi. Näin voi pitää kotona valikoimaa erilaisia kahveja, joista valitaan aina tilanteeseen sopiva vaihtoehto. Kahvikapselit mahdollistavat myös erilaisten erikoiskahvien valmistamisen ilman, että kotiin tarvitaan jokaiselle laadulle oma kahvinkeitin.

Esimerkiksi espresso vaatii oman keittimen, joka vie tilaa keittiöstä. Tämän lisäksi tarvitaan tavallinen kahvinkeitin suodatinkahviin tai mutteripannu, johon sopii pannujauhatus. Keittiö täyttyy nopeasti erilaisista laitteista, jotka valtaavat pöytätilan.

Tilaa vievien laitteiden sijaan voidaan hankkia vain yksi, joka valmistaa helposti ja nopeasti erilaiset kahvilaadut.

Erikoiskahvit tulleet tutuiksi suomalaisille

Suodatinkahvin rinnalle ovat tulleet esimerkiksi Välimeren maista tutut erikoiskahvit. Näiden pohjana on espresso, joka valmistetaan paineen avulla. Se on huomattavasti tavallista kahvia vahvempaa, joten kahvia nautitaan vain pieni kupillinen.

Espressosta voidaan kuitenkin valmistaa useita muita kahvijuomia. Cappuccino on juoma, jossa espressoon lisätään maitovaahtoa ja kuumaa maitoa. Nämä valmistetaan espressokeittimen yhteydessä olevalla putkella, minkä jälkeen ne sekoitetaan espresson kanssa.

Myös latte valmistetaan samalla tavalla, mutta vaahdotetun maidon määrä on suurempi. Espresson määrä on vain noin neljäsosan lasista, ja loput täytetään maidolla. Tuloksena on cappuccinoa laimeampi kahvijuoma, joka voidaan vielä maustaa erilaisilla mauilla. Näitä tarjoaa myös moni kahvila, joissa baristat loihtivat laadukkaita juomia.

Intohimoisimmat harrastajat panostavat myös keittimeen, joita löytyy useissa eri hintaluokissa. Laadukas espressokeitin tai kahvikone mahdollistaakin kahvilatasoisten juomien valmistamisen kotona.

Miten löytää sopiva kahvi?

Kahvien tilaaminen mahdollistaa eri kahvilaatujen kokeilemisen monipuolisesti. Omien suosikkien löytämiseksi kannattaa tehdä rohkeasti kahvitilaus eri paikoista.

Kahvien makumaailma on rikas, ja lopullisen juoman makuun vaikuttaa moni tekijä valmistusprosessin aikana. Maistelemalla erilaisia kahveja oppii, mitkä maut nousevat omiksi suosikeiksi.

Parasta kahvikokemusta hakevan kannattaa panostaa myös oikeisiin välineisiin ja kahvin säilytykseen. Avatun kahvipaketin maku alkaa heikkenemään nopeasti, ja kahviin tarttuu helposti makuja ympäristöstä. Jos pelkkä pikakahvi ei riitä, kannattaa hankkia omaan käyttöön sopivat laitteet, jotka tuovat kahvien maun esille mahdollisimman hyvin.

Kahvi alkaa myös menettämään nopeasti makuaan jauhamisen jälkeen. Sen välttämiseksi voi ostaa kahvin papuina ja jauhaa siitä itse kahvia. Itse jauhamalla samat pavut taipuvat myös moneen juomaan, kun jauhatuksen karkeusastetta pystyy säätelemään.