Näin juot teetä niin kuin Anssi Kela

Anssi Kela

Anssi Kela, tunnettu suomalainen laulaja-lauluntekijä, on myös innokas teenjuoja. Hän jakaa omat vinkkinsä ja tapansa teen valmistamiseen, jotka voivat inspiroida kaikkia teen ystäviä.

Anssin lähestymistapa teehen

Anssi Kela kertoo, ettei hän ole koskaan ollut kahvin ystävä, vaan teenjuonti on aina ollut hänen juttunsa. Hän ei kuitenkaan suhtaudu teehetkiinsä kovin seremoniallisesti, vaan nauttii yksinkertaisista ja rentouttavista teehetkistä. Keikkamatkoillaan hän käyttää teepusseja, mutta kotona hän suosii laadukasta irtoteetä.

Anssin suosikkiteet

Anssi Kela on kehittänyt oman teesekoituksensa, joka sisältää Mary Grey -teetä ja salviaa. Mary Grey on Earl Grey -tyyppinen musta tee, joka on maustettu laventelilla. Anssi sekoittaa kaksi hyppysellistä Mary Grey -teetä yhteen hyppyselliseen kuivattua salviaa. Tämä sekoitus tarjoaa ainutlaatuisen ja rauhoittavan makukokemuksen.

Lisäksi Anssi suosii appelsiininkukkateetä, jota on myyty hänen keikoillaan KELA-labelilla. Tämä tee on aromaattinen ja virkistävä vaihtoehto. Myös genmaicha, paahdetulla riisillä maustettu vihreä tee, kuuluu hänen suosikkeihinsa. Viime aikoina hän on kuitenkin kääntynyt enemmän mustan teen puoleen.

Teehetkien valmistus

Kun Anssi valmistaa teetä kotona, hänellä on tiettyjä rutiineja ja tapoja, jotka takaavat täydellisen kupillisen. Tässä on hänen ohjeensa:

  1. Valitse laadukas irtotee: Satsaa kunnolliseen irtoteehen, joka tarjoaa täyteläisemmän ja rikkaamman maun kuin teepussit.
  2. Mittaa oikeat suhteet: Anssi käyttää kahta hyppysellistä Mary Grey -teetä ja yhtä hyppysellistä kuivattua salviaa. Tämä suhde luo tasapainoisen ja miellyttävän sekoituksen.
  3. Hauduta oikein: Käytä tuoretta, kiehautettua vettä. Anna teen hautua 3-5 minuuttia riippuen teelaadusta. Vältä liian pitkää haudutusta, jotta teestä ei tule kitkerää.
  4. Nauti rauhassa: Anssi korostaa, että teehetki on tärkeä hetki rentoutumiselle ja nauttimiselle. Varaa aikaa, istu alas ja nauti teestäsi rauhassa.

Anssin ajatukset teehetkistä

Anssi Kela kertoo, että vaikka hän ei suhtaudu teehetkiinsä kovin seremoniallisesti, hän nauttii niistä täysin rinnoin. Teehetket ovat hänelle tärkeitä rentoutumisen hetkiä, jolloin hän voi keskittyä vain nauttimaan kupillisestaan ja unohtaa hetkeksi arjen kiireet.

Yhteenveto

Anssi Kelan lähestymistapa teenjuontiin on rento mutta samalla harkittu. Hän suosii laadukasta irtoteetä ja on kehittänyt oman teesekoituksensa, joka kuvastaa hänen makumieltymyksiään. Hänen yksinkertaiset mutta tehokkaat vinkkinsä auttavat kaikkia teen ystäviä nauttimaan täydellisestä kupillisesta teetä. Kokeile Anssin metodeja ja löydä oma tapasi nauttia tästä monipuolisesta juomasta!