Paulig sijoittaa kasvipohjaisissa elintarvikkeissa käytettäviin seuraavan sukupolven rasvoihin

Pauligin pääomasijoitushautomo PINC on sijoittanut Melt&Marbleen, ruotsalaiseen start-up-yritykseen, joka on kehittänyt hiivasta tuotantoalustan kasvipohjaisissa elintarvikkeissa käytettäville maukkaille ja vastuullisesti tuotetuille rasvoille. Melt&Marble on kerännyt 750 000 euroa siemenrahoitusta prototyypin viimeistelyä ja tiiminsä vahvistamista varten. Pauligin tuotevalikoima on lähes täysin kasvipohjainen, ja vastuullisuuden edelläkävijänä Paulig etsii aktiivisesti innovatiivisia tuotteita, jotka ovat hyväksi niin ihmisille kuin maapallollekin.​ 

Melt&Marble valmistaa kasvipohjaisissa elintarvikkeissa käytettäviä vastuullisesti tuotettuja rasvoja tarkkuusfermentaation avulla. Muokkaamalla hiivojen aineenvaihduntaa yrityksen tiimi pystyy jäljittelemään tarkasti minkä tahansa rasvan rakennetta ja koostumusta ja luomaan täysin uusia rasvoja. Melt&Marblen joustavan teknologian ansiosta voidaan kehittää räätälöityjä rasvoja erilaisiin kasvipohjaisiin tuotteisiin.  

”Koska kasviproteiinivaihtoehtojen kysyntä kasvaa vauhdilla, tällä hetkellä yleisimmin käytössä olevasta kookosöljystä tulee pian huutava pula. Melt&Marble on tehnyt jo yli kymmenen vuotta menestyksekkäästi työtä ainutlaatuisen teknologia-alustan kehittämiseksi. Sen avulla pystytään tuottamaan eläinrasvojen kaltaisia rasvoja ilman eläimiä. Nämä rasvat parantavat kasvipohjaisten vaihtoehtojen makua huomattavasti, ja meille on ilo päästä osallistumaan tähän kiinnostavaan työhön”, toteaa Pauligin pääomasijoitushautomo PINCin johtaja Marika King.   

”Rasva tekee lihasta herkullisen makuista”, sanoo Melt&Marblen perustaja ja toimitusjohtaja Anastasia Krivoruchko. ”Koska kasvipohjaisten rasvojen ominaisuudet poikkeavat eläinrasvoista, monet kasvipohjaiset lihan korvikkeet eivät tähän mennessä ole maultaan olleet aidon lihan veroisia. Teknologiamme avulla pystymme tuottamaan rasvoja, jotka ovat samanlaisia tai jopa parempia kuin eläinrasvat. Näin voimme mahdollisesti vauhdittaa koko teollisuudenalan kehitystä!” Krivoruchko toteaa vielä, että on hienoa saada Paulig mukaan yhteistyöhön, sillä yhtiöllä on pitkä kokemus elintarvikkeiden kehitystyöstä ja vastuullisuuden korostamisesta. 

Nordic FoodTech VC:n vetämään rahoituskierrokseen osallistui yhteensä neljä sijoittajaa. Ensimmäisten eläinrasvoja jäljittelevien rasvojen prototyyppien odotetaan valmistuvan kuluvan vuoden loppuun mennessä.