Suomen paras kahvila!

TOPTASTE: Mistä löytyy Suomen paras kahvila. Katso alta mitä kahviloita äänestettiin.

1. Pyynikin munkkikahvila, Tampere

Pyynikin näkötornin munkkikahvila on toiminut perheyrityksenä jo yli 30 vuotta. Kahvila sijaitsee maailman suurimman soraharjun laella. Tornin juurella palvelevan nykyisen munkkikahvilan omien munkkien lisäksi erikoisuutena on Tampereen Paahtimon maukas kahvi, joka jauhetaan tuoreeltaan. Kahvin paahto onkin suunniteltu täydentämään juuri munkin makua luoden kokonaisuudessaan harmonisen sekä ainutlaatuisen makuelämyksen.

  • Näkötornintie 20, 33230 Tampere

2. Café Cabriole, Porvoo

Café Cabriole aloitti toimintansa 1.6.1997. ja sijaitsee viime vuosisadan vaihteessa rakennetussa tunnelmallisessa jugendtalossa Porvoon keskustassa. 

Cabriolessa on aina toistakymmentä oman leipomon kakkua valittavana ja valikoima muuntuu sesongin mukaan. Konditoriatuotteiden lisäksi tarjolla on lämpimiä quiche-piirakoita salaatin kera, runsaita täytettyjä leipiä, erilaisia salaattiannonksia ja aamiaista.

  • Piispankatu 30, 06100 Porvoo

3. Kahvila Kaneli, Kuopio

Vanhoilla huonekaluilla sisustetussa kahvilassa soi jazz-musiikki ja oman leipomon herkkujen tuoksu luo viihtyisän ympäristön istuskeluun Kuopion torin laidalla. Kanelissa voit nauttia erikoiskahveja, teetä, makeita sekä suolaisia herkkuja ja salaatti-, piiras- ja keittolounasta. 

  • Kauppakatu 22, 70100 Kuopio

4. Kappelin kahvila, Helsinki

Kappelin kahvila on yksi perinteisimmästä tapaamispaikoista Helsingissä. Se tarjoaa näkymän Kauppatorille ja sen yli. Aamulla cafe latte ja croissant, lounasaikaan päivittäin vaihtuva keitto, iltaisin pikkusuolaista ja makeaa sekä viinejä laseittain ja oluita hanasta.

  • Eteläesplanadi 1, 00130 Helsinki

5. Cafe Regatta, Helsinki

Punainen tupa ja perunamaa Helsingin Töölössä, Sibeliuspuiston ja soutustadionin välissä, meren rannalla. Uunituoretta korvapuustia ja maalaisromanttista tunnelmaa tarjolla ympäri vuoden.

  • Merikannontie 8, 00260 Helsinki

6. Kuparitalon Vohvelikahvila, Tampere

Aitoja vohveliherkkuja makeina ja suolaisina, suloisen romanttisessa kahvilassa. Vohveleiden lisäksi laaja valikoima erilaisia kuumia ja kylmiä kahvijuomia, smoothieita, teejuomia ja virvokkeita.  

  • Tuomiokirkonkatu 34, 33100 Tampere

7. Petras Cafe, Pori

Petras Cafe on perinteinen ja viihtyisä kahvila-konditoria Porin kävelykadun sydämessä. Kahvilassa nautit kupposen kuumaa sekä paikan päällä vastaleivotut konditoriatuotteet joka päivä. Porin runsaimmista vitriineistämme löydät itse tehdyt leivokset ja suolaiset herkut.

  • Yrjönkatu 11, 28100 Pori

8. Naantalin Aurinkoinen, Naantali

Naantalin Aurinkoinen on paistanut jo vuodesta 1989. Tuotteet leivotaan itse käsityönä päivittäin ja leipurit aloittavat työnsä jo kahdelta yöllä, jotta tuotteet ehtivät tuoreena kahviloihin heti aamuksi. ”Arvostamme tuotteissamme ennen kaikkea herkullista makua, joka syntyy tuoreudesta, käsityöstä ja laadukkaista raaka-aineista. Kaiken kruunaa aurinkoinen ja ammattitaitoinen palvelu.”

  • Nuhjalantie 2, 21110 Naantali

9. Café & Bar 21, Rovaniemi 

Cafe & Bar 21 on moderni kahvila, ravintola ja cocktailbaari. Takapihan terassilta löytyy kaksi viherhuonetta ja talvipuutarha. 

Cocktailit ovat sekoitus vanhoja klassikoita ja moderneja uutuusjuomia. Cafe & Bar 21 tarjoaa myös sunnuntai brunssia sekä sillä on oma jäätelötehdas!

  • Rovakatu 21, 96200 Rovaniemi

10. Fazer Café Kluuvikatu, Helsinki

Vuonna 1891 Karl Fazer perusti Kluuvikadulle ranskalais-venäläisen konditorian, josta tuli laadukkaiden herkkujensa ja miljöönsä ansiosta nopeasti kaupunkilaisten suosima kohtaamispaikka.  Kahvilassa kohtaavat nykypäivän trendit ja Fazerin 120-vuotiset perinteet sulassa sovussa. Tarjolla on makeita ja suolaisia herkkuja, monipuolinen valikoima kahvia, teetä ja kaakaota, muhkeita aamiaisia, maukkaita keitto- ja salaattilounaita sekä paljon muita makuelämyksiä.

  • Kluuvikatu 3, 00100 Helsinki

Myös näitä kahviloita äänestettiin:

Helsinki: Pause Cafe 21, Kahvitupa Laurentius, Twist Cafe, Johan & Nyström, Villa Angelica, Cafe Taideterassi, Kakkugalleria, Kahvila Kampela, Paulig Kulma, Espresso House Kamppi, Cafe Carusel, Kissakahvila Helkatti, Brooklyn Cafe, Roasberg, Strindberg, Papu Café, Kahvila Villa Ullas, Picnic Kamppi, Robert’s Coffee Jugend, Kuuma ja La Torrefazione.

Vantaa: Cafe & Store Ruuna.

Espoo: Bembölen kahvitupa, Halmeen Leipomon myymäläkahvila, Kahvila & Putiikki Pupusaari, Arnolds Iso Omena ja Kaisan Café. 

Klaukkala: Cafe Hugo ja Cafe Kirjava.

Kirkkonummi: Kahvila Rosta.

Kerava: Kulmakonditoria Kerava.

Sipoo: Leipomo Kahvila N´avetta.

Porvoo: Tee- ja Kahvihuone Helmi ja Porvoon Paahtimo.

Hämeenlinna: Café Kukko, Villa Marenki ja Laurell.

Lahti: Kahvila Oskari ja Kahvila Kariranta.

Lohja: Kahvila Ravintola Hiidenpirtti.

Turku: Coffee House Wiklund, Gaggui Kaffela, Coffee House, Kahvila Oksi, CaféArt, Kirjakahvila, Cafe Brahe ja MBakery.

Rauma: Muuntamokahvila (kesäkahvila).

Kokemäki: Cafe Uno.

Valkeakoski: Café Sofia.

Kouvola: Ramin Konditoria ja Espresso House.

Lempäälä: Cafe Linkosuo Ideapark ja Kahvila Siiri.

Lappeenranta: Lehmus Roastery, Satamatie 6 ja Konditoria Aleksanteri.

Pori: Cafe Solo.

Tampere:  Pyymäen Leipomo, Tallipihan Kahvila, Kahvila Amurin Helmi, Linkosuon Kahvilan, Leivon Leipomo, Cafe Europa, Bistro Naapuri, Bistro Venla ja Home Bakery.

Joutsa: Karoliinan Kahvimylly.

Orivesi: Cafe Herkkuhetki.

Seinäjoki: Pikku-Paussi ja Valkoinen Puu.

Vaasa: Sweet Vaasa.

Kuopio: Kahvila Kiikku, Coffee House, Meriläisen Leipomo ja Pannukakkutalo.

Jyväskylä: Cafe & Restaurant Vesilinna, Konditoria Caffitellat, Wilhelmiina Konditoria ja Miriam´s.

Kajaani: Teehuone Tsaikka.

Raahe: Langin Kauppahuone.

Joensuu: Kahvila & Kakkukauppa Houkutus.

Kemi: Kahvila Konditoria Miorita.

Rovaniemi: Kahvila Konditoria Antinkaapo.