Moccamaster on kestävä ja ekologinen valinta

Tiesitkö, että Moccamaster-kahvinkeittimet on valmistettu käsityönä kierrätettävistä materiaaleista? Moccamaster kestää aikaa ja päivittäistä käyttöä sukupolvelta toiselle. Se vie myös huomattavan vähän energiaa.

Moni suomalainen keittää kahvinsa Moccamasterin kahvinkeittimellä, eikä ihme. Moccamasterin suosion taustalla on kahvin tasaisen ja hyvän laadun lisäksi keittimien kestävät komponentit – nämä kahvinkeittimet on luotu kestämään, niiden osat ovat vaihdettavissa ja keittimellä on huikea 10 vuoden takuu.

Moccamaster on aina ollut laadulle uskollinen. Yhtiön tarina alkoi vuonna 1964 kun hollantilainen teollinen muotoilija Gerard C. Smit päätti ryhtyä valmistamaan suunnittelemiaan tuotteita. Näin syntyi yritys nimeltä Technivorm B.V. Alkuvaiheessa yhtiössä tuotettiin tuhansia itse suunniteltuja ja patentoituja tikkaita kuuden työntekijän voimin. Pian tuoterepertuaariin lisättiin tyylikäs kahvimylly, jonka mullistava uutuus oli kahvin kuumenemisen estävä sisäänrakennettu tuuletin. Seuraavana vuonna lanseerattiin ensimmäinen patentoitu kotitalouskäyttöön suunnattu Moccamaster-kahvinkeitin, josta tuli oitis hitti. Loppu onkin sitten historiaa.

Moccamaster ei ole kertakäyttötavaraa 

Kahvinkeitin on olennainen osa suomalaista keittiötä ja se napsautetaan päälle useamman kerran päivässä. Kodin pienkoneet ovat tänä päivänä kovassa käytössä, mutta moni harmittelee niiden lyhyttä käyttöikää. Moccamaster on aina kulkenut kertakäyttökulutuksen vastavirtaan.

Moccamasterin osat voi päivittää uusiin, aina veden ulostuloputkesta suodatinsuppiloihin saakka, keittimen iästä riippumatta. Vanhatkaan osat eivät ole ympäristörasite, sillä kaikki Moccamasterin materiaalit ovat kierrätettäviä: keittovastus on kuparia, veden nousuputki lasia, juoksuputki ruostumatonta terästä, runko alumiinia ja muovit elintarvikemuoviseosta.

–Moccamaster-kahvinkeittimen kehittäjä halusi valmistaa kestävän kahvinkeittimen, joka keittää aromikasta ja laadukasta kahvia. Ei siis ihme, että keittimet kestävät ja kulkevat sukupolvelta toiselle, Moccamasterin Suomen maajohtaja Tiina Airola toteaa. 

Kaikki Moccamasterin keittimet valmistetaan ja kootaan edelleen käsityönä Technivormin tehtaalla Hollannissa, aivan kuten 50 vuotta sitten. 

– Korkean laadun takaamiseksi jokainen laite testataan tuotantolinjalla tuotantoprosessin päätteeksi, Airola kertoo. 

Energiatehokas ja paloturvallinen valinta

Entäpä energiatehokkuus? Airola kertoo, että Moccamasterin kahvinkeittimessä on erillinen keitto- ja lämpölevyvastus.

– Se tarkoittaa, että keittovastus on päällä vain veden kuumennuksen ajan, jonka jälkeen vain lämpövastus jää päälle. Näin keitin kuluttaa minimaalisen vähän energiaa. Moccamaster on myös paloturvallinen, sillä kaikissa kotitalouskahvinkeittimissämme on automaattinen virrankatkaisu. Materiaalitkin on valittu niin, että ne kestävät kovia lämpötiloja, jolloin kahvinkeitin ei ole kodin paloturvallisuusriski.

Kahvi on parhaimmillaan tumman täyteläistä eliksiiriä. Paras lopputulos saavutetaan, kun suodatusveden lämpötila on 92–96 astetta suodatuksen aikana. Vesi kuumenee Moccamasterissa juuri oikeaan lämpötilaan. Keittimien tarkan ja tehokkaan keittovastuksen ansiosta kahvinkeitin saavuttaa oikean suodatuslämpötilan muutamassa sekunnissa ja ylläpitää sitä läpi koko suodatuksen.

Huikean pitkä takuu

Moccamasterilla uskotaan keitinten toimintavarmuuteen. Siitä kertoo huikea 10 vuoden takuu. 

– Toki jos ongelmia tulee, filosofiaamme kuuluu, että laitteet korjataan. Meillä on valtakunnallinen huoltoverkosto, jonne keittimen voi toimittaa ja jatkaa näin sen elämää.

Myös säännöllisellä puhdistamisella voi pidentää keittimen ikää. Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa säännöllisesti kahvirasvan poistoon tarkoitetulla liuoksella, sillä se vaikuttaa olennaisesti kahvin makuun ja lämpötilaan. 

–Kahvissa oleva rasva kerääntyy lasipannun pinnalle, siirtyy veden mukana keittimen sisään ja pakkautuu keittovastuksen ympärille. Vesi tulisikin kaataa keittimeen erillisellä kannulla lasipannun sijaan, Airola vinkkaa.

Cup-one keittää kupin kerrallaan

Moccamastereiden muotokieli on pysynyt hyvin samankaltaisena läpi vuosikymmenten. Uutta ovat värit, joita tulee vuosittain muutama lisää. 

– Kodin pienlaitteiden ilmeellä on väliä, sillä esimerkiksi kahvinkeitintä säilytetään yleensä keittiön tasolla. Siksi moni haluaa kahvinkeittimen sopivan keittiön kokonaisilmeeseen tai jopa täydentävän sitä.

Moccamaster-maailman tuorein tulokas on Cup-One, jolla voi valmistaa kahvia kuppi kerrallaan suoraan mukiin. 

– Kun kahvia keittää kupin kerrallaan, ei synny hukkaa. Moni on valmis maksamaan laadukkaasta raaka-aineesta, jota ei haluta heittää viemäriin. Ja mikä onkaan parempi päivän aloitus, kun lempikahvin voi valuttaa tuoreena ja täydellisen makuisena omaan lempparimukiin? 

Voit tilata Moccamasterin keittimiä ja tarvikkeita myös verkosta

Käy tutustumassa Moccamastereiden kauniiseen muotokieleen ja värikimaraan osoitteessa www.moccamaster.com/fi. Kauden trendivärejä ovat mustan ja valkoisen ohella muun muassa kupari ja kulta. Myös Cup-One -keitintä on saatavilla mustan ja valkoisen lisäksi herkullisissa väreissä.

Jutun alkuperäiset tekstit: Mia Heiskanen