Yhteistyössä kahvipakkauksille uusi elämä

K-ryhmä, Paulig ja Globe Hope yhdistävät voimansa Suomen ensimmäisessä kahvipakkausten keräyspilotissa, jossa tuodaan kahvipakkauksille uusi elämä. Kesäkuussa käynnistetyssä pilotissa on mukana viisi K-Supermarketia, joihin kuluttajat voivat palauttaa tyhjiä kahvipakkauksiaan. Kahvipakkaukset toimitetaan Globe Hopelle, joka valmistaa niistä uusia kierrätystuotteita. Sen, mitä tuotteita kierrätysmateriaalista valmistetaan, pääsevät päättämään kuluttajat.

K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen yhteisessä kiertotalouskokeilussa kahvipakkauksia kerätään kesäkuusta vuoden loppuun asti Nummelan, Lohja Lempolan, Karkkilan, Vihdin ja Veikkolan K-Supermarketeissa, joista tyhjät pakkaukset toimitetaan Globe Hopelle. Kerätyistä kahvipakkauksista valmistetaan kierrätystuotteita, jotka tulevat syksyn aikana myyntiin edellä mainittuihin K-Supermarketeihin sekä Pauligin ja Globe Hopen verkkokauppoihin.

Uusiutuvien materiaalien osuus kasvaa kahvipakkauksissa

”Olemme todella innoissamme keräyskampanjasta, sillä panostamme toiminnassamme K-ryhmän ja Globe Hopen tavoin kiertotalouteen. Olemme maailman ensimmäinen kahvialan toimija, joka on ottanut käyttöön uusiutuvat raaka-aineet tyhjiöpakkauksiin ja lisäämme jatkuvasti uusiutuvien materiaalien osuutta kahvipakkauksissamme. Tällä hetkellä osa Paulig-kahviemme pakkauksista on valmistettu yli 50-prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista, minkä myötä pakkauksen hiilijalanjälkeä on saatu pienennettyä noin kolmannes. Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki Pauligin kahvipakkaukset on valmistettu 100-prosenttisesti uusiutuvista, kasvipohjaisista materiaaleista”, toteaa Paulig-kahvien strategisesta pakkauskehitystyöstä vastaava Kati Randell.

”Pakkauskehityksen ohella olemme huomioineet vastuullisuustyön läpi kahviketjun. Kaikki kahvimme on hankittu vastuulliseksi varmennetuista lähteistä yhtenä ensimmäisistä suurista paahtimoista maailmassa, sillä käytämme tuotteissamme vain Reilu Kauppa ja Luomu- tai UTZ-vastuullisuussertifioitua kahvia sekä vastuulliseksi varmennetuista kumppanuushankkeista ostettua kahvia. Lisäksi paahdamme kaiken kahvimme Suomessa biokaasulla ja kannustamme kahvinjuojia ilmastotekoihin myös kotikeittiössä.”

”Maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä kehitämme ja otamme käyttöön K-ryhmässä jatkuvasti uusia tapoja edistää kiertotaloutta sekä omassa toiminnassamme että asiakkaidemme arjessa. Suomalaiset ovat maailman kovinta kahvinjuontikansaa ja nyt käynnistyvä kahvipakkauksien kierrätysyhteistyö on erinomainen esimerkki innovatiivisesta, asiakkaidemme arkeen vahvasti kytkeytyvästä kiertotalouskokeilusta”, sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

“Saamme laittaa oman 16 vuoden kokemuksemme kierrätysdesignista tähän ainutlaatuiseen, tiettävästi maailman ensimmäiseen, keskitettyyn kahvipakkausten kierrätysprojektiin. Tästä syntyy loistava toimintatapa“, Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala toteaa.

Kiertotalouspilottia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #kahvipakkauksenuusielämä ja #kahvipakkauskiertoon. Kaikki Pauligin tyhjät kahvipakkaukset voi kierrättää kampanjan keräysastioiden ohella myös tavalliseen muovinkeräykseen tai sen puuttuessa sekajätteeseen, jolloin pakkaus hyödynnetään energiana.