Kesällä maistuu kahvi sekä jäätelö, joten miksi et kokeilisi molempia yhdessä?
Resepti:
- 5 dl Kuohukermaa
- 1 tlk kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 1-2 tl Hienoksi jauhettua kahvia
- 150g Tummaa suklaata
- Vaahdota 4,5 dl kermaa. Lisää joukkoon kondensoitu maito (suoraan tölkistä, ei kinuskiksi keitettynä).
- Pilko puolet suklaasta pieneksi ja laita lopun kerman kanssa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa varovasti. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
- Lisää sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Lisää kahvi, loput suklaat pieneksi pilkottuna ja halutessasi hieman sitruunankuorta. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa jauhettua kahvia tai makeutusta.
- Kaada jäätelömassa vuokaan. Ripottele päälle halutessasi suklaapaloja tai -rouhetta.
- Laita vuoka pakkaseen ainakin 5 tunniksi. Ota jäätelö pehmenemään hetki ennen tarjoilua. Koristele strösseleillä.
Lähde: K-Menu
katso myös ostalohjalta.fi sivuston aiheet!