Lohja-kahvi tulee myyntiin Laurinpäivänä la 10.8.

Lohjan kaupunki toteutti yhteistyössä lohjalaisen kahvipaahtimon Cafetoria Roasteryn kanssa Lohja- kahvin. Lohja-kahvi tulee myyntiin Laurinpäivänä lauantaina 10.8.

Lohja -kahvi on Gran Palomar pavuista tehty tummapaahtoinen luomukahvi. Pavut on käsin kerättyjä ja aurinkokoivattuja, hankittuna suoraan viljelijältä. Lohja-kahvin aromi on hivenen pähkinäinen ja hennosti suklainen.

Kahvia voi ostaa 10.8. eteenpäin Lohjan matkailupalvelukeskuksesta, Laurinkatu 50. Lauantaina 10.8. toimistomme on avoinna klo 10-15. Lauantaina 10.8. vietetään Laurinpäivää Lohjan keskustassa ja Laurinpäivän perinteinen kahvitarjoilu Keskuskengän edessä on tänä vuonna Laurinpäivän 35 vuotis- juhlan kunniaksi Lohja-kahvia. Lisäksi Lohja- kahvia voi lauantaina ostaa torikahvila Kaffelasta.

Lohja-kahvi idea syntyi siitä, että Lohja on erikoisen laadukas kahvilakaupunki laajan ja laadukkaan kahvila tarjontansa myötä. Lohjalla sijaitsee myös kaksi omaa kahvipaahtimoa. Kahvilayrittäjät ovat kehittäneet Lohjalle oman kahvilatapahtuman, Kahvilapäivän. Kahvilapäivää vietetään kerran vuodessa, kesäkuun alussa.

Cafetoria Roastery paahtimo valikoitui yhteistyökumppaniksi, koska paahtimon juuret ovat vahvasti Lohjalla. Paahtimo on sijainnut Lohjan Muijalassa vuodesta 2006. Yrittäjäpariskunnasta Mia Nikander on paljasjalkainen lohjalainen. Cafetoria Roastery valittiin vuoden 2014 parhaaksi yhteistyökumppaniksi, muiden yrittäjien ehdotuksesta, Lohjan Matkailugaalassa. Cafetoria Roastery on palkittu myös Lohjan Nuorkauppakamarin Kivi Kova Yrittäjä – palkinnolla vuonna 2012. Paahtimo tekee laajasti yhteistyötä Lohjan alueen kahviloiden kanssa. Paahtimo hankkii kahvipavut suoraan kahvinviljelijöiltä ja näin ollen myös viljelijät saavat parhaan tuoton työlleen. Suuri osa paahtimon pavuista on luomua. Cafetoria Roastery on voittanut useana vuonna Suomen toiseksi parhaan suodatinkahvin palkinnon.

Lohja-kahvin etiketin on suunnitellut Milja Viljamaa, MiljArt ja etiketissä on tekstit suomi, ruotsi ja englanti.