Moccamaster-kahvinkeitin on kestävä ja ekologinen valinta

Tiesitkö, että Moccamaster-kahvinkeittimet on valmistettu käsityönä kierrätettävistä materiaaleista? Moccamaster kestää aikaa ja päivittäistä käyttöä isältä pojalle. Se on myös huomattavan energiapihi kodin pienkone.

Kahvinkeitin on olennainen osa suomalaista keittiötä ja se napsautetaankin päälle useamman kerran päivässä. Kodin pienkoneet ovat tänä päivänä kovassa käytössä, mutta moni harmittelee niiden lyhyttä käyttöikää.

– Moccamaster on aina kulkenut kerta-käyttökulutuksen vastavirtaan. Moccamaster-kahvinkeitinten luoja, Gerard C. Smit halusi kehittää kestävän kahvinkeittimen, joka valmistaa aromikasta kahvia, Moccamasterin Suomen maajohtaja Tiina Airola kertoo.

Moccamaster ei ole kertakäyttökamaa

On monta syytä miksi Moccamaster-kahvinkeitin ei ole kertakäyttökamaa. Ensinnäkin sen osat voi päivittää uusiin veden ulostuloputkesta suodatinsuppiloihin saakka keittimen iästä riippumatta. Vanhat osatkaan eivät ole ympäristörasite, sillä Moccamasterin materiaalit ovat kierrätettäviä: keittovastus on kuparia, veden nousuputki lasia, juoksuputki ruostumatonta terästä, runko alumiinia ja muovit elintarvikemuoviseosta.

– Kahvinkeitin kannattaa toki puhdistaa säännöllisesti kahvirasvan poistoon tarkoitetulla liuoksella. Se pidentää entisestään keittimen elinkaarta, Airola muistuttaa.

Energiatehokas ja paloturvallinen valinta

Entäpä energiatehokkuus? Airola kertoo, että Moccamasterin kahvinkeittimessä on erillinen keitto- ja lämpölevyvastus.

– Se tarkoittaa, että keittovastus on päällä vain veden kuumennuksen ajan, jonka jälkeen vain lämpövastus jää päälle. Näin keitin kuluttaa minimaalisen vähän energiaa. Moccamaster on myös paloturvallinen, sillä kaikissa kotitalouskahvinkeittimissämme on automaattinen virrankatkaisu. Materiaalitkin on valittu niin, että ne kestävät kovia lämpötiloja, jolloin kahvinkeitin ei ole kodin paloturvallisuusriski.

Huolto toimii ja on lähellä 

Moccamasterilla luotetaan keitinten toiminta-varmuuteen. Siitä kertoo 10 vuoden takuu.

– Toki jos ongelmia tulee, filosofiaamme kuuluu, että laitteet korjataan. Meillä on valtakunnallinen huoltoverkosto, jonne keittimen voi toimittaa ja jatkaa näin sen elämää. MH

Vinkki!

Ethän kaada vettä keittimeen kahvikannulla? Kahvissa on rasvaa, joka kerääntyy lasipannun pinnalle, siirtyy veden mukana keittimen sisään ja pakkautuu keittovastuksen ympärille. Sillä on vaikutusta kahvin lämpötilaan ja makuun.

Moccamasterin keittimiä ja tarvikkeita voi tilata myös verkosta www.moccamaster.com/fi