Kuppi kerrallaan vai koko porukalle? Moccamaster Optio toimii molemmille.

Kuppi kerrallaan vai koko porukalle? Moccamaster Optio toimii molemmille.

Kun haluat vain kupin tai kaksi kahvia, tavallinen kahvinkeitin tuottaa usein pettymyksen. Uudella Moccamaster Optiolla keität laadukkaat kahvit määrästä riippumatta.

 On normaali tilanne, että haluttaessa vain kuppi tai pari kahvia päädytään kuitenkin keittämään suurempi määrä, koska kahvinkeitinten tekniikka tukee paremmin suurten määrien valmistamista, toteaa Moccamaster Nordicin contry manager Tiina Airola.

Kääntöpuolena asiassa on se, että koska kahvista nautitaan vain osa, loput heitetään viemäriin. Valmis kahvi onkin tutkimuksen mukaan suurin hävikkiä tuottava elintarvike Suomessa.

– Jokainen voi miettiä, kannattaako näinä korkeiden hintojen aikoina heittää juomakelpoista kahvia menemään, toteaa Airola.

Optio on Moccamasterin uusin malli, jossa voit helposti valita suuren tai pienemmän keittomäärän välillä. Tuloksena on määrästä riippumatta laadukas, maistuva kahvi ilman hävikkiä. Valmistusmääräksi voidaan valita joko 2-6 tai yli kuusi kupillista.

– Moccamasterin Cup One -mallilla voidaan valmistaa laadukasta kahvia yksi kuppi kerrallaan, mutta usein on tilanteita, joissa on suurempi määrä kahvitettavia. Optio-mallimme uuttaa aina parasta mahdollista kahvia juuri sen verran kuin tarvitaan. Näin saadaan kahvitettua pieni ydinporukka tai koko ystäväpiiri.

Johtotähtinä maukas kahvi, kestävyys ja ekologia

– Tärkein johtotähti Moccamasterin suunnittelussa on aina ollut hyvä kahvi, toteaa Airola. Käyttömukavuus on toki tärkeä asia, mutta meille laadukas ja maistuva kahvi on kuitenkin ollut tuotekehittelyssä se ensimmäinen kriteeri.

Moni tuskastuu vuoden tai parin päästä hajoaviin kodin pienkoneisiin, eivätkä kahvinkeittimet ole tässä mikään poikkeus. Moccamasterilla on edelleen voimassa samat valmistusperiaatteet kuin yrityksen aloittaessa vuonna 1968: tuotteet tehdään kestämään eikä kertakäyttöisiksi. Kaikki keittimet kootaan käsityönä ja varaosia on saatavilla. Laadun takeena Moccamaster tarjoaa laitteilleen jopa kymmenen vuoden runkotakuun.

– Ruokahävikin vähentäminen on myös tärkeä ekoteko, jatkaa Airola. Ekologisuus on arvo, jolle tuskin yksikään yritys voi enää kääntää selkäänsä. Moccamasterin ekologisuutta lisää tietysti myös tuotteiden kestävyys, korjattavuus ja niiden kautta saavutettava pitkä käyttöikä.

Tekniset ratkaisut laadun takeena

Kun suunnittelun keskiössä on mahdollisimman hyvä kahvi, on tutkittava kahvin valmistustapoja ja etsittävä teknisiä ratkaisuja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Moccamasterin ratkaisu on vastustekniikka. Miten tämä vaikuttaa kahvin makuun?

– Mikäli keittimessä on vain yksi vastus, sama vastus sekä keittää veden että pitää valmiin kahvin lämpimänä. Kaksivastustekniikassa toinen vastus hoitaa veden lämmittämisen oikeaan lämpötilaan ja toinen, pienempitehoinen vastus, hoitaa valmiin kahvin lämpimänäpidon lämpölevyllä. Moccamasterin kaksi vastusta takaavat, että lämpötila on kummallekin vaiheelle suotuisa eikä kahviin tule ikävää kitkerää sivumakua.

Valmiin kahvin makuun vaikuttaa myös muutama muu asia, jotka kaikki toteutuvat  Moccamasterissa: suodatusveden lämpötilan on oltava välillä 92-96 astetta, veden kontaktiaika kahvinpurujen kanssa on oltava 5-6 minuuttia, uuttoveden on jakauduttava tasaisesti purujen päälle.

Tunnistettava muotoilu

Myös ulkonäkö ratkaisee ja kahvinkeittimen on sovittava muotoilunsa puolesta moderniin keittiöön. Moccamasterin iätön perusmuoto on klassikko, joka on säilynyt samanlaisena vuosikymmenestä toiseen. Pelkistetty ja linjakas muotoilu sopii hyvin suomalaiseen keittiöön. Myös väreissä on valinnanvaraa: voit valita muodikkaan ruusukullan, perinteisen kullan, metallinpunaisen tai mattamustan värin.

. . .

Hyvän kahvin ABC

Pieniä tapoja muuttamalla saavutat parhaan kahvinautinnon. Kiinnitä huomiota näihin asioihin:

1. Kahvinkeittimen puhtaus

Kahvi on rasvainen elintarvike ja rasvan pinttyminen keittimeen heikentää keittimen toimintaa ja sitä kautta kahvin makua. Puhdista keitin säännöllisesti. Älä kaada tuoretta vettä säiliöön kahvipannulla vaan erillisellä kannulla.

2. Vesi

Paras kahvi syntyy kylmästä, raikkaasta ja hapekkaasta vedestä. Hapekkuutta voit lisätä laskemalla vettä hanasta jonkin aikaa ennen kuin otat siitä keittoa varten.

3. Kahvin annostus

Unohda suomalainen tapa heittää suodattimeen yksi ylimääräinen mitallinen kahvia. 60 g kahvijauhetta sekä litra vettä on hyvä muistisääntö.

Lähde: Toptaste

Tiesitkö tämän Moccamasterista?

Ensimmäinen Moccamaster jonka suunnitteli Gerard C. Smit, julkistettiin vuonna 1969. Moccamaster-kahvinkeittimet valmistetaan käsityönä Alankomaissa.

Moccamasteria käytetään kahden erillisen vastuksen tekniikkaa. Vastuksista tehokkaampi keittovastus kiehauttaa veden ja se on juoksuputken päässä n. 92–96-asteista. Pienempitehoinen lämpölevyn vastus pitää valmiin kahvin n. 80–85 asteen lämpötilassa. Vesisäiliön pohjassa oleva uimurinkoho ohjaa keittovastusta, mikäli säiliössä ei ole vettä ei myös keittovastus ole päällä. Tämä säästää energiaa ja lisää turvallisuutta.

Muuta Luettavaa:

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi lapsellesi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa? Esimerkiksi älykello nuorelle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.